Noves col·laboracions al Blocdepares: Isaac Cortès

“Coach Carter”: una pel·lícula sobre els valors de l’esport
11 / novembre / 2020
Noves col·laboracions al Blocdepares: Pere Casas
30 / novembre / 2020

Des del Blocdepares estem molt contents d’anunciar-vos una nova secció: Psicologia &Coaching. Un espai de reflexions, opinions i pensaments que ens ajudaràn tant a pares, mares, fills i filles a créixer personalment.
Avui us presentem el nostre primer col·laborador, l’Isaac Cortés. Aquí teniu la seva carta de presentació. Benvingut al Blocdepares !!!!!!

Lectors i lectores del Blocdepares,
És època de canvis, no cal pas que us ho digui… però dintre de la voràgine d’esdeveniments, la gran majoria, per desgràcia, negatius sempre hi ha notícies que t’alegren el dia i et fan especial il·lusió. Una d’aquestes notícies em va arribar diumenge quan la família del Blocdepares em va proposar si volia formar-ne part i escriure, de tant en tant, pensaments i reflexions que com a professional de la psicologia cregui que puguin ser d’interès per a tu lector/a.
Com a persones i, especialment, com a pares i mares tenim la virtut d’estimar a aquells que ens envolten i ens fan feliços. L’estima es relaciona molt estretament en tenir cura i vetllar per la felicitat dels més pròxims. La missió principal de la meva participació en el Blocdepares és facilitar informació contrastada i de qualitat per tal d’ajudar al màxim de persones possible a créixer com a persona i de rebot que ajudi a créixer a aquells que estimem i tenim cura.
Abans de començar aquest viatge, esculpit entre lletres i frases, és molt important per a mi que coneguis qui hi ha darrere de cada una de les paraules que llegiràs.
Els infants aprenen i coneixen el món a partir de contes, d’històries amb màgia que ajuden als petits a entendre la màgia de la vida. Curiosament, els adults perdem la màgia a mesura que perdem els contes. Quina paradoxa…
Les històries esculpeixen la cultura, creen una identitat i ens ajuden a entendre la realitat. Per reivindicar els contes i les històries aquí va la meva:
Hi havia una vegada, en una ciutat remota del Prepirineu Català, un dia remot de l’any 1997, va néixer un nen com qualsevol altre, que poc tenia d’especial pels ulls dels altres menys per aquells qui l’esperaven.
El nen va créixer feliç, rodejat de vida i envoltat d’aquells qui l’estimaven. El nen emmalaltia sovint però, per sort, aviat la solució picà a la porta.
De nen passà a noi i amb aquest impàs, van aparèixer canvis que poc imaginava. Igual que molts adolescents, maldecaps portà als de casa. Llei de vida que deien abans, frase molt tranquil·litzant per aquells que ho viuen de passada. (Vosaltres pares i mares que ho heu viscut, que en penseu d’aquesta frase?)
L’interès pels altres començà a aflorar, li agradava saber per què la gent es barallava, s’estimava i s’abraçava… D’aquí, vingué la passió per saber com pensaven. El noi va conèixer el món de la psicologia i molts autors que el van marcar. Decidí anar a la universitat amb la il·lusió d’aprendre com entendre i ajudar als altres. Poca ajuda trobà, sort dels autors que llegia d’amagat a classe…
La carrera acabà i un nou món l’esperava. Aquest món començà treballant del que li agrada i ben sobtat quedà quan li digueren d’escriure en el Blocdepares.
Expliquem la nostra història, sentim-la i creiem-nos-la. D’aquesta manera, potser, redescobrirem la màgia.
Ara et toca a tu lector/a, és hora d’agafar protagonisme i que ens comentis quines coses t’interessaria que tractés per les pròximes entrades del bloc.
A la vostre disposició,

Isaac Cortès Escobet

PD: Et deixo el meu correu electrònic i també el correu del blocdepares.
Correu personal: ecortes97isaac@gmail.com
Correu Blocdepares: elblocdepares@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *