El cervell aprèn si existeix emoció! Entrevista a Francisco Mora

L’art de jugar amb la Cia de Jocs Anònima: Perquè sempre jo?
3 / juny / 2020
ELS 20 MANAMENTS PER VIURE FELIÇ, DE PAU DONÉS
18 / juny / 2020

Estimats i estimades seguidores de blocdepares!

Avui us oferim una entrevista a Francisco Mora, docent, doctor en Medicina i Neurociència, i catedràtic de Fisiologia de la Universitat Complutense, que li van fer en el portal Educacion 3.0 sobre la neurociència i l’aprenentatge del ésser humà !

Tot i que l’entrevistat sempre es refereix als infants, des de bloc de pares sempre recolzem que l’aprenentatge basat en les emocions està present a totes les edats i pewr això creiem que també és aplicable a adults quan arribem a la conclusió que ens remarca el doctor Francisco Mora: la clau no està en fomentar les emocions a l’aula, sinó en ensenyar amb emoció !

Seguidament us presentem algun dels fragments de l’entrevista com a tastet de l’article sencer:

  1. Quin paper juguen els pares i els docents en l’aprenentatge d’un nen? Un paper transcendent, sobretot en l’aprenentatge de valors i normes. Els pares, amb el seu llenguatge, la seva conducta i, amb ella, el respecte a certs valors i normes, modelen, canvien l’estructura física i química de el cervell de l’infant d’una manera gairebé definitiva i, per tant, la seva futura conducta.
  2. Què aporta la neurociència a el procés d’ensenyament-aprenentatge? La comprensió sobre que ‘res es pot aprendre més que allò que s’estima “. Vull dir, que molt poc es pot ensenyar i aprendre bé sinó aquesta intervingut per l’emoció. I això es basa en els nostres coneixements actuals sobre com funciona el cervell.
  3. Com convenceria a un docent de la importància de fomentar les emocions a l’aula? No es tracta de fomentar les emocions a l’aula, sinó d’ensenyar amb emoció, el que vol dir fent curiós el que s’ensenya. La curiositat desperta l’atenció en el que escolta i aprèn de forma automàtica i amb això, és obvi, s’aprèn millor. Res es pot aprendre sense una atenció desperta, sostinguda, conscient. I res desperta més l’atenció que allò que es fa diferent i curiós. Un professor monòton, avorrit o repetitiu és un clar exemple de la valor de l’emoció en el que ensenya. Un professor excel·lent és aquell capaç de convertir qualsevol cosa o concepte, tot i matemàtic, d’aparença ‘sosa’, en alguna cosa sempre interessant.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

Francisco Mora: «El cerebro sólo aprende si hay emoción

I també us oferim algun vídeo del Mateix doctor Francisco Mora per si voleu conèixer una miqueta més la seva manera de pensar:

 

Com sempre esperem que gaudiu dels nostres articles amb tot l’amor del món!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *