Com funciona la nostra ment? Vídeo de Marian Rojas sobre aprenentatge i emocions!

JUGAR ENS FA MÉS FELIÇOS: LES RAONS DE PETER GRAY PER NO DEIXAR DE JUGAR !
8 / maig / 2020
PROHIBIT SER INFANTS: 14 VERBS INDISPENSABLES PER ALS INFANTS
15 / maig / 2020
Estimats i estimades seguidores de Blocdepares !
Avui us presentem una conferencia de Marian Rojas, una metge psiquiatra que ens explica quina relació tenen les pantalles amb el cervell i el fet que passin coses bones als nostres fills quan siguin adults. El vídeo està gravat durant unes xerrades presentades pel bloc “gestionando hijos“, una plataforma dedicada a l’aprenentatge i la educació dels infants a través de xerrades, tallers, etc…
Rojas deixa molt clar que les pantalles han estat creades per ser addictives,  sentim plaer i ens sentim valorats cada vegada que pengem una foto i obtenim un “like”, igual que les drogues o l’alcohol, això també crea addicció.   Les xarxes socials o internet, per descomptat, són una gran eina per poder comunicar-nos millor però a dia d’avui, estan al servei dels grans programadors i empreses tecnològiques que no els importa l’educació dels nostres fills ni si estan 20  hores  connectats i què curiós, explica que la gran majoria d’aquests programadors, porten els seus fills a escoles on no hi ha internet ni pantalles per que coneixen l’afecte nociu que provoquen en el cervell, fins i tot fan contractes amb els cangurs dels nens prohibint l’ús de les pantalles a casa.
Els adults, ens posem davant de la pantalla del telèfon quan estem avorrits o estressats, quan una conversa no ens sembla prou interessant o ens hem enfadat, llavors optem per entrar a una xarxa social o comprar alguna cosa on-line perquè ens alleuja.
Quan agafen el telèfon els nens? Quan es senten buits, tenen una crisis d’identitat, quan s’avorreixen o s’estressen. Tots hem passat una crisi durant la infantesa o adolescència, on no acceptem els canvis , el teu cos no t’agrada o els teus amics s’enfaden i no et sents feliç, Tots hem buscat una via d’escapament i per que és tan important escollir molt bé aquesta via d’escapament? Doncs perquè queda gravada en el cervell i ens condiciona d’adults en les relaciones personals, en l’àmbit professional i en totes les àrees de la vida.
Cada vegada tenim més memòria, més orientació, més atenció des que utilitzem google maps o wikipedia? Quan entenem com funciona la nostra ment, aprenem a gestionar les emocions i ensenyes a fer-ho als teus fills, els estàs impulsant a que els passin coses bones. Marian Rojas en aquest vídeo ens explica com fer-ho. Us animem a experimentar-ho, sempre és un bon moment per començar!

 

Desitgem que gaudiu amb aquesta xerrada de Marian Rojas Estape !

Fotografia de encapçalament: Марина Вельможко en Pixabay

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *