JUGAR ENS FA MÉS FELIÇOS: LES RAONS DE PETER GRAY PER NO DEIXAR DE JUGAR !

EXPOSICIÓ VIRTUAL #ExpoRenovaJoguines !!!
6 / maig / 2020
Com funciona la nostra ment? Vídeo de Marian Rojas sobre aprenentatge i emocions!
11 / maig / 2020

Estimats i estimades seguidores de Blocdepares !

Avui us proposem una xerrada TED que ens ha fet arribar la nostra col·laboradora Marta i que tot i que té una durada de 16 minuts, val la pena, molt la pena que dediquem el nostre 100% a aquesta xerrada durant aquests 16 minuts perquè entre moltes altres coses ens donarà claus per ser més feliços i sobretot ens revelarà els secrets perquè els nostres infants siguin més feliços: jugar, jugar i jugar !!!!!

En aquesta xerrada, el doctor Peter Gray ( Peter Gray és un investigador i estudiós americà que és professor investigador de psicologia al Boston College) crida l’atenció de manera convincent sobre la realitat que durant els darrers 60 anys als Estats Units hi ha hagut un descens gradual però, general, de la llibertat dels nens per jugar amb altres nens, sense orientació adulta. En aquest mateix període, hi ha hagut un augment dramàtic gradual però global de l’ansietat, depressió, sentiments d’impotència, suïcidi i narcisisme en nens i adolescents. A partir de la investigació pròpia i d’altres, el doctor Grey documenta per què el joc lliure és fonamental per al desenvolupament social i emocional saludable dels nens i descriu passos a través dels quals podem tornar a jugar a la vida dels nens.

Aquests dies que tenim temps, no deixeu de dedicar 16 minuts a la xerrada i molts més a jugar amb el vostre entorn i que sigui un hàbit per quan puguem tornar a la “normalitat”

 

Seguidament us fem un breu resum dels aspectes més interessants de la xerrada:

  1. El joc és l’espai on aprenem a controlar la nostra vida

  2. El joc és plaer, alegria, diversió

  3. El joc ens ajuda a sociabilitzar-nos

  4. El joc és una eina ideal per treballar aspectes com  la empatia, la creativitat, la resolució de problemes…

JUGAR ENS FA MÉS FELIÇOS: PERQUÈ NO JUGUEM MÉS?

Seguidament us proposem un vídeo de 3 minuts que és el decàleg del joc i que ens explica que és joc i que lliga perfectament amb el vídeo de Peter Gray !

 

Gaudiu jugant!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *