EL PRIMER SERÀ CARREGAR-SE D’ÀNIMS: ENTREVISTA A DAVID BUENO

COM TROBAR-HI SENTIT: GUIES DE RECURSOS DE @joventutcat
9 / abril / 2020
JOCS DE LA OCA ADAPTATS AL CONFINAMENT
11 / abril / 2020

Estimats seguidors i seguidores de Blocdepares,

Avui us proposem un seguit de recursos en forma d’entrevista i vídeo d’una persona que darrerament s’està convertint en una divulgador molt conegut i que ens ajuda a entendre la Neuroeducació d’una manera planera en les seves xerrades.

Avui us parlem de la figura de David Bueno, doctor en Biologia, professor de genètica a la Universitat de Barcelona i escriptor d’articles divulgatius en diaris com el Punt Avui amb columna fixa.

Aquest cop l’entrevista ens arriba del bloc “Diario de la Educación” pertanyent a la Fundació de Periodisme Plural i que han realitzat una sèrie d’entrevistes amb personalitats amb perfil molt divers.

En aquesta entrevista, en David respon a preguntes relacionades amb el tema central actualment de les nostres vides com és el COVID-19 i l’explica tant des del punt de vista científic com sobretot des del punt de vista social i el seu efecte en les persones. Aquests són els aspectes que més ens han interessat i que resumim en els següents punts destacats de l’entrevista:

1.Sortirem tocats d’aquesta crisi perquè no és fàcil trencar amb la rutina. és una gran sotragada.

2. La millor manera de sortir-nos d’aquesta situació és mantenir-nos actius

3. En David ens recomana mantenir una rutina, encara que aquesta forçosament hagi de ser diferent a la que teníem fins ara.

4. És molt recomanable fer activitats amb els nostres infants, però no es tracta de deixar-los apalancats davant una activitat sinó que es tracta de compartir activitats i temps amb ells i elles.

5 Pel que fa als mestres, ens parla que s’hauran de carregar d’ànims per ser un reforç positiu quan els infants tornin a l’escola i perquè les reflexions que en surtin siguin positives i educatives.

6. Pel que fa a l’escola, considera que seria un error acabar el temari perquè això implicaria que hauríem de passar molt ràpid per conceptes que necessiten el seu temps. No podem convertir l’aprenentatge en un corre, corre, corre..

Us recomanem totalment que llegiu l’entrevista sencera perquè en David és una persona que quan parla sempre aporta aspectes molt interessants a tenir en compte!

Si la voleu llegir, ho podeu fer clicant el següent enllaç: EL primer serà carregar-se d’ànims!

Tenint en compte que el nostre amic David Bueno és una persona bastant mediàtica, us facilitem una altra entrevista publicada al “diaridelaeducació” el passat 22 de maig de 2018 per si voleu llegir alguna coseta més sobre aprenentatge i neurociència i la importància de certs aspectes en l’aprenentatge que potser no coneixem! Si la voleu llegir, ho podeu fer clicant el següent enllaç:  El que no s’aprèn a primer, s’aprèn a segon

Per altra banda us facilitem una sèrie de vídeos curtets ( excepte el darrer vídeo que és la versió sencera de l’entrevista en una ronda d’entrevistes del BBVA) que són entrevistes amb en David i que ens parlen de neurociència i sobretot d’aprenentatge ! No us perdeu cap d’elles perquè són molt interessants i de ben segur que ens ajudaran a gestionar la situació actual i ens donaran alguns secrets per fer un aprenentatge positiu del que estem vivint per encarar molt millor un futur immediat incert!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *