DECÀLEG PER TREURE PARTIT DEL COVID-19

PINTA LA PINÇA: el projecte solidari de @pintalapinça !
6 / abril / 2020
GESTIÓ DE LES EMOCIONS: BLOC DE CENTRE JÚLIA FARRÉ
8 / abril / 2020

Estimats i estimades seguidores de Blocdepares,

Avui us proposem una de les moltes entrades relacionades amb consells de com gestionar aquests dies que estem a casa. Des de Blocdepares sempre hem cregut que tots els articles que pengem sumen i que tot i que alguns d’ells girin al voltant d’una mateixa idea o tema ,cadascun dels articles ens aporta una visió diferent i que es poden complementar uns amb ela altres !

Per aquest motiu, aquest cop us fem arribar un article del bloc el Diari de l’Educació en un article publicat el 31.03.2020 per la Verònica Violant, Mestre i doctora en Psicologia. Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i directora de l’Observatori Internacional en Pedagogia Hospitalària.

Seguidament us proposem un breu resum del contingut de l’article:

Si voleu llegir l’article sencer, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

DECÀLEG PER TREURE PARTIT DEL COVID-19

1/ Quedar-se a casa

Quedar-se a casa, per moltes persones és una recomanació o obligatorietat que han tingut o arribaran a tenir més d’una vegada al llarg de la seva vida. 

2/ Siguem solidaris

Recorda que no estàs sòl. Els teus companys i companyes de classe i de la teva escola, altres escoles, universitats, centres d’educació d’adults, del nostre país i del molts països del planeta estan en situació del que s’anomena situació d’alarma.

3/ Cada dia és un nou dia

El fet de conviure minut a minut amb les mateixes persones i amb les mateixes coses, pot fer que pensem i sentim que el món no canvia, que les coses no es mouen, que el temps no passa. Una de les conseqüències d’aquest pensament és sentir avorriment, pensar que no podré aguantar-ho, que ens sentim malhumorats i amb ganes de no fer res. Però hem de proposar-nos fer activitats noves cada dia. Hem d’aprofitar el temps. 

4/ La creativitat la nostra gran aliada

Sempre es parla que hem de ser creatius, ara és el moment de posar-nos les piles en aquest sentit. Fem de casa nostra una escola creativa amb la participació de tots i totes: els que estem a casa –pare, mare, germans…– amb la proposta dels nostres mestres i amb les propostes de les plataformes virtuals segures que ens estan posant a l’abast

5/ Les rutines regalen el seu temps a la creativitat

La creativitat té el carnet de família nombrosa: dedicació, paciència, il·lusió, ganes d’innovar i fer les coses diferents i també disciplina són part dels membres d’aquesta família

6/ Què puc fer abans de posar-me a estudiar?

Rutina 1. Pensa amb el que estaves fent fins ara.

7/ Què puc fer durant el temps d’estudi

Rutina 2. Pensa amb les hores que dedicaves a l’escola.

8/ Què puc fer amb les extraescolars

Rutina 3. Adaptem i seguim en la mesura del que puguem.

9/ Què puc fer els caps de setmana

Rutina 4. Els dissabtes i diumenges continuen estant en les agendes. No has desaparegut.

10/ Hem d’aprendre molt i molt d’aquest moment

Ja fa temps que la natura ens està avisant, ja fa temps que sabem que podem millorar la nostra forma de relacionar-nos amb la resta del planeta, ja fa temps que hem perdut la capacitat d’observar el que ens envolta. Ara és moment de reflexionar i fer entre tots un món millor per a tothom.

Esperem que gaudiu d’aquests consells i que ens ajudin a portar molt millor aquests dies de tancament i aïllament!

FOTO: PROPI ARTICLE DE DIARI DE L’EDUCACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *