Com viuen el confinaments els nostres infants?

RECOMANACIONS DE LA GENERALITAT, DE VICTOR KÜPPERS I MARESIPARES.CAT
31 / març / 2020
Els que m’insultaven des del Balcó, ara m’aplaudeixen
2 / abril / 2020

Estimats i estimades seguidores de Blocdepares,

Avui us fem arribar dos articles que estan interconnectats l’un amb l’altre !

En primer lloc us fem arribar un article que ens ha fet arribar un nou col·laborador com és en Julià, arribat de ses Illes. L’article publicat a la revista cultural Catorze ( cultura viva) de l’autora Dolors Freixas  mestra d’educació infantil de l’Escola Cooperativa El Puig ens endinsa sobre reflexions de com poden estar vivint els nostres infants aquests dies tant complicats!

Seguidament us proposem la lectura dels aspectes més destacats de  l’article i també us recomanem que visiteu el bloc de la revista virtual Catorze Cultura Viva per llegir-lo sencer !

Dia a dia vivim el confinament. I és vivint-lo que anem coneixent què passa i què ens passa.

I de l’escola, què se’n diu? Com si no fossin prou els patiments que podem tenir a causa de la malaltia, el confinament, la feina, el sotrac econòmic de cadascú, i tantes i tantes coses que ens han vingut a sobre. Doncs hi ha qui ara es preocupa per l’educació dels infants des del paradigma de la vida que teníem.

I ara quina és l’escola dels infants? Doncs molt semblant a la dels adults. La d’aprendre a encarar l’inesperat, el que voldries fer i no pots, les possibilitats que tenies a les mans a casa i no sabies, les relacions intenses amb els que estimes, la creativitat de l’avorriment, la resiliència, la perseverança i la calma, l’agraïment… I sobretot l’esperança. Saber que no estàs sola i que tens uns vincles que no es trenquen amb els que avui no pots abraçar i aprendre que de vegades viure vol dir aturar-se per col·laborar en un repte fet de milions de persones que, com tu, no saben gaire què fer.

Perdran el curs? Aquesta és la pregunta que m’ha fet asseure davant el full en blanc. Quin curs? D’aquests dies o mesos en parlaran fins que siguin avis i àvies. I el que n’hauran après els enfortirà per sempre. Som una escola de vida, i la vida ha canviat.

En segon lloc us volem proposar un article que ens ha fet arribar el nostre bon amic Toni i que enllaça perfectament amb l’article anterior de’n Julià !

En aquest cas, el Toni ens apropa un article de la editorial Cruïlla del passat 23 de març en el que ens donen 7 claus perquè no perdin la rutina de les classes i ens dona 7 claus perquè els nostres infants no perdin el ritme o si més no, mantinguin moments de coneixement compartit amb les nostres “professores improvisades” com són els pares i mares !

Seguidament us fem arribar el text amb les 7 claus. Si voleu veure-ho amb més detall, podeu clicar el següent enllaç de l’article 7 claus perquè els nens i nenes no perdin la rutina

Aquí teniu alguns recursos i passos senzills de seguir que us faran la vida més fàcil a l’hora de fer l’estudi a casa durant aquests dies.

  1. Horaris: Procura que els horaris de llevar-se i d’anar a dormir no variïn gaire. D’aquesta manera els teus fills mantindran un cert ordre en la rutina que després no perjudicarà la seva incorporació a l’escola.
  2. Hores d’estudi: Acorda amb ells les hores que dedicaran a l’estudi diari. Aquest temps no ha de variar gaire de l’horari escolar. Així sabran que el temps d’estudi pactat és per estudiar i no per fer altres coses.
  3. Descansos: Tan important com pactar les hores d’estudi és acordar els temps de descans. Són necessaris per aconseguir una bona concentració durant la feina.
  4. Activitat física: A l’escola els nens no es deixen de moure. Aprofiteu les tardes per fer una mica d’esport. Els servirà de desconnexió respecte l’estudi.
  5. Lectura: A més del material escolar, els llibres de coneixement poden servir de suport per a les seves lliçons. També fomentaràs l’hàbit de lectura.
  6. Recursos en línea: Poden resultar de gran ajuda, per bé que no tot el que hi ha a Internet són fonts rigoroses. Et recomanem alguns recursos validats: Les activitats d’autoaprenentatge de l’Edu365Els vídeos educatius de diferents temàtiques de Happy LearningLes peces d’àudio i vídeo (amb la possibilitat de filtrar per etapa i àrea) de l’Edu3.cat
  7. Aplicacions mòbils: Utilitzar aplicacions mòbils a fi de reforçar alguns continguts de manera interactiva és una bona opció. Moltes d’aquestes aplicacions han obert l’accés durant un temps amb l’objectiu que l’aprenentatge no es vegi frenat.

Esperem que gaudiu d’aquests dos articles molt interessants sobre com gestionar aquests dies amb els nostres infants !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *