NOU BLOC EDUCATIU IMPRESCINDIBLE: MARESIPARES.CAT

L’ADBerguedà inicia una campanya per la gestió emocional del confinament
26 / març / 2020
DIBUIXACONTES AMB FAMOSOS!: UNA INICIATIVA DE BETEVÉ!
29 / març / 2020

Estimats i estimades seguidores de Blocdepares!

Avui us volem compartir un bloc que ha nascut degut al moment que estem vivint i que es tracta d’un segon bloc de la MESTRA I PSICOPEDAGOGA Nati Berguedà, una especialista en compartir recursos educatius amb el seu bloc natibergueda.cat on ja fa molt de temps que comparteix articles molt interessants relacionats amb matèria educativa.

El nou bloc de la Nati, www.maresipares.cat està enfocat a donar-nos molts recursos per compartir amb els nostres fills i filles aquests dies que estem tancats a casa però que de ben segur també ens serviran per desenvolupar i compartir quan la situació és normalitzi !

Des de blocdepares FELICITEM A LA NATI per aquesta nova iniciativa i és per aquest motiu que compartim alguns dels continguts del bloc i sobretot insistim en que sigui un bloc de referència per obtenir recursos educatius i lúdics per a totes vosaltres !!!

Des de Blocdepares ens agrada  remarcar i donar la importància que es mereixen persones com la Nati que dedica moltes hores per crear aquests continguts educatius i aquests recursos i compartir-los amb nosaltres!

A mode d’exemple, us expliquem breument que podeu trobar de moment en aquest bloc:

  1. CÀLCUL MENTAL

La Nati ens mostra 4 mètodes per treballar el càlcul mental a casa, per afavorir que el vostre fill/a millori les seves estratègies de càlcul mental, augmenti la seva seguretat i agafi més agilitat i fluïdesa.

  • Treballar el càlcul mental de manera manipulativa

  • Treballar el càlcul mental com a ús diari

  • Treballar el càlcul mental de manera sistemàtica (Quinzet)

  • Treballar el càlcul mental de manera lúdica

2. TASQUES DE LA LLAR

Les persones que convivim en una casa cal que siguem conscients que, en la mesura que sigui possible, cal que tots participem i col·laborem perquè a la casa s’hi pugui viure bé.

Als pares i mares no cal que ens ho recordi ningú, perquè som plenament conscients de la responsabilitat que tenim perquè la casa tiri endavant i de cuidar a tota la família.

Aquesta responsabilitat per col·laborar en l’àmbit familiar no és una responsabilitat exclusiva només per pares i mares sinó que és una responsabilitat compartida. Cal que impliquem als nostres fills/es perquè també hi col·laborin i siguin membres actius i participatius de la nostra comunitat familiar. Junts cal que vetllem perquè a casa sigui un lloc on es pugui viure bé, feliços, en pau i amb harmonia.

Actualment ens trobem amb la situació excepcional que estem confinats a casa a causa de la Pandèmia de Coronavirus. És una molt bona oportunitat per ensenyar als nostres fills i filles a fer les tasques de la llar. Aprofitem les hores que tenim en aquests moments per educar els nostres fills i crear uns hàbits i rutines que beneficiïn a tota la família.

 

3. 15 CURTMETRATGES QUE AGRADARAN MOLT ALS VOSTRES FILLS I FILLES

En aquest article, la Nati ens proposa 15 curtmetratges que agradaran molt als infants. Són curts molt útils per treballar valors fonamentals com la tolerància, la convivència, la motivació, la solidaritat, esforç, la constància, el respecte, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes, la confiança i la por.

Com a mostra de tots 15, us proposem que veieu el curtmetratge a nomenat Mariza, que com diu la mateixa Nati, Els protagonistes d’aquest curtmetratge són un pescador i el seu ase. El pescador ha de portar els peixos frescs al restaurant que hi ha a dalt de la muntanya. L’ase ho sap i es nega a caminar sota aquell sol tan calorós. El pescador troba la manera de convèncer l’ase perquè es posi a caminar. Però hi han posat tanta eufòria que quan arriben a dalt veuen que els peixos els han caigut pel camí. És un curtmetratge que permet reflexionar sobre la importància de la motivació per aconseguir les coses.

 

 

Esperem que gaudiu molt d’aquesta nova joia de bloc que ha nascut !

Nosaltres compartirem tot el que creguem adient que de ben segur serà molt PERÒ US CONTINUEM ANIMANT A QUE VISITEU EL BLOC PERQUÈ EL QUE HEU VIST AQUÍ ÉS UNA PETITA MOSTRA DE TOT EL QUE ENS MOSTRA LA NATI!

MOLTÍSSIMES FELICITATS NATI !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *