“Un nen amb talent però que no s’esforça, no va enlloc” (Xavier Sala i Martín)

Nens i diners: nascuts per ser millionaris?
10 / gener / 2020
Xerrada de Miriam Tirado a Gironella. No hi faltis !!!!!
16 / gener / 2020

Avui ens ha agradat molt la reflexió que ha fet en Xavier Sala i Martín sobáre la cultura de l’esforç en una conversa a Catalunya Radio.

El catedràtic d’Economia Xavier Sala-i-Martín fa un elogi de la paciència, la perseverança i la cultura de l’esforç. Diu que els mestres de primària “s’haurien de prendre molt seriosament com inculquen la paciència en els seus alumnes, amb el mateix èmfasi amb què inculquen les matemàtiques o la lectura”. El professor de la Universitat Columbia creu que tothom hauria d’estar d’acord que el component principal de l’educació d’una persona hauria de ser l’esforç: “Si l’estudiant no s’esforça, ja pot tenir bons mestres, bones escoles o bons ordinadors, que no anirà enlloc. La gent que té molt talent i no s’esforça no va enlloc”. Aquí i a la cultura anglosaxona, diu Sala Martín, “lloem la gent llesta i que no s’esforça”. Els asiàtics, quan fan una lloança a una criatura li diuen: “tu sí que t’esforces”.

Reflexionem-hi !!!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *