Intel·ligències múltiples: Per què és important conèixer i treballar totes les intel·ligències del meu fill?

Els nens de 12 a 17 anys passen més hores a Internet que a l’escola
25 / octubre / 2019
TALLER: “Estimar-los és imprescindible, però no és suficient.”Quines són les claus de l’educació emocional
5 / novembre / 2019

 

Ara sabem que amb el temps ha anat canviant el concepte tradicional sobre la intel·ligència i que hi ha més d’un tipus d’intel·ligència (les anomenades intel·ligències múltiples). En total se n’han definit nou: intrapersonalinterpersonalnaturalistamusicalespaciovisualcinesicocorporallingüísticalogicomatemàtica i existencial, que es relacionen entre elles. En néixer, els vostres fills disposen de totes les intel·ligències, però el més habitual és que només en tinguin tres o quatre de més desenvolupades.

Per què és important conèixer i treballar totes les intel·ligències del meu fill?

  • Perquè d’aquesta manera coneixereu millor les capacitats del vostre fill i el podreu acompanyar i orientar al llarg de tot el seu procés educatiu.
  • Perquè, encara que el vostre fill tingui desenvolupades unes intel·ligències més que unes altres, cal incentivar cadascuna d’elles si volem donar-li una educació completa. Aquesta educació més global, d’altra banda, també l’ajudarà a reforçar aquelles competències que ja té més desenvolupades.
  • Perquè es pot aprendre un mateix coneixement des de cada una de les intel·ligències. Així, si per exemple el vostre fill té més desenvolupada la intel·ligència musical, podeu crear condicions i oportunitats perquè a partir d’aquesta intel·ligència aprengui continguts com les taules de multiplicar o un tema de ciències naturals, a través, per exemple, de l’entonació o de la repetició d’una cançó.
  • Perquè contribuireu a millorar la seva autoestima; tradicionalment s’han valorat més les intel·ligències logicomatemàtica i lingüística, però actualment es pot afirmar que hi ha diferents formes d’entendre i representar el món, múltiples intel·ligències, totes elles importants per al desenvolupament del vostre fill.

Com puc saber en quina intel·ligència destaca el meu fill?

Observeu els vostres fills en les seves activitats diàries o en noves situacions. El tipus d’activitat, la manera com la duen a terme i la facilitat per realitzar-la us indicaran en quina o quines intel·ligències és probable que destaquin.

Per més informació sobre les intel·ligències múltiples, consulteu el següent link de la Generalitat de Catalunya:

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/escolaritat/acompanyament-escolar-casa/inteligencies-multiples/que_son/index.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *