Consells per començar bé el nou curs escolar

Què hem “d’exigir” a l’escola ( i què no)?
11 / setembre / 2019
Pares que avergonyeixen els fills al camp de futbol
18 / setembre / 2019

La Generalitat de Catalunya ens proposa 10 consells per començar aquest nou curs escolar 2019-20.

No us ho perdeu!!!!!!!!!

10 consells per començar el curs

S’acaba l’estiu i de nou comença el curs escolar. Després d’un temps llarg de descans, cal preparar-se per fer més fàcil i profitosa la tornada a l’escola dels vostres fills. Seguidament us fem arribar algunes recomanacions que cal tenir en compte per fer una posada a punt i començar el curs en òptimes condicions.

Preparar el material escolar

  • Feu la llista del material necessari per al nou curs juntament amb els vostres fills després de valorar el que ja tenen i aprofitar el del curs anterior.
  • Elaboreu un pressupost amb ells i compareu els preus en diversos establiments.
  • Feu que es responsabilitzin al màxim de les seves possibilitats en els preparatius per tornar a l’escola: folrar llibres, posar  el seu nom al material nou, fer la motxilla… D’aquesta manera els implicareu més en el seu procés escolar.

 

Planificar el temps

  • Programeu juntament les activitats extraescolars i de lleure del curs, procurant que els quedi temps per estudiar, descansar, relacionar-se, jugar… Procureu que el seu horari no quedi molt atapeït perquè cal que també comparteixin temps en família, especialment els més petits.
  • Tingueu en compte si els vostres fills van tenir cap dificultat el curs anterior, per preveure o organitzar activitats de suport o de reforç.

 

Tenir en compte el període d’adaptació

  • En el cas que els vostres fill iniciïn l’escolaritat, és important que els motiveu per fer una bona entrada a l’escola (visitant el centre, parlant-li del que trobarà a l’escola…).
  • En el cas que canviïn de centre, intenteu que coneguin els espais i puguin establir contacte amb alguns dels nous companys abans de començar el curs.
  • Si l’inici de curs els provoca alguna manifestació d’angoixa, contacteu amb el seu tutor o tutora per informar-lo i que prengui les mesures necessàries per facilitar la seva adaptació, si escau.
  • Feu reflexionar els vostres fills sobre l’esforç i la responsabilitat que comporta començar un curs més elevat.

 

Recuperar hàbits i rutines

  • Torneu a marcar l’horari i reprendre els hàbits i rutines (per anar a dormir, per llevar-se, per als àpats…).

Més informació sobre l’inici del nou curs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *