11 coses que podem fer per millorar l’autoestima dels nostres fills/es

Educar per canviar el món !
25 / febrer / 2019
Les 10 frases que tots els pares i mares ens han dit alguna vegada a la vida i que desprès amb els anys acabem reproduint nosaltres
21 / març / 2019
Al suplement Criatures del Diari Ara, en Juanjo Fernández ens proposa 11 coses podem fer per millorar l’autoestima dels nostres fills/es. Molt probablement, moltes d’aquestes ja les apliquem les mares i pares, però segur que en trobareu algunes de noves que us sorprendran i que podreu aplicar per ajudar-los a crèixer com a persones.
A continuació us adjuntem el text de l’article:

L’autèntica autoestima és una passada! I avui us vull proposar 11 coses que podeu fer per millorar l’autoestima dels vostres fills! Som-hi:

  1. Esforceu-vos per conèixer els vostres fills en totes les etapes de la seva vida (no ens cansem de fer-ho: quan són petits -i tan monos!- i quan són adolescents -i tan apassionants!).
  2. Dediqueu-los temps en exclusiva i aprofiteu-lo per comunicar-vos amb ells (i recordeu que perquè sigui temps de qualitat cal passar-hi també temps en quantitat!).
  3. Descobriu els seus talents i animeu-los a compartir-los al servei dels altres (perquè els nostres talents brillen quan il·luminen el món, i perquè tot el que no es dona es perd!).
  4. Fomenteu la seva autonomia personal en tots els àmbits (sí, hi ha molts moments que aniríeu més ràpid fent-ho vosaltres, però això no els ajuda gens!).
  5. Fomenteu la seva participació en grups sans, motivadors i amb projectes (esplais i agrupaments, colles castelleres, voluntariat, parròquia, teatre, diables…).
  6. Eviteu la sobreprotecció (que és tot el contrari de fomentar l’autoestima).
  7. Ajudeu-los a mantenir una imatge personal sana, neta i adequada a l’activitat que realitzin (perquè cal saber anar pel món i no es pot fer submarinisme amb xiruques i bombones de butà!).
  8. Ajudeu-los a reconèixer l’autoritat i a comportar-se amb respecte (ja sé que això està molt mal vist, però segueixo pensant que el contrari d’obeir no és necessàriament pensar, i reconèixer la bona autoritat fa que sàpigues rebel·lar-te contra l’opressió!).
  9. Ajudeu-los a tolerar frustracions, a adquirir compromisos, a proposar-se objectius i a complir-los (de posar-se objectius realistes però ambiciosos i assolir-los se’n diu… èxit!).
  10. Ensenyeu-los a sentir-se orgullosos dels seus èxits i a celebrar-los amb generositat (a la vida cal saber perdre… i cal saber guanyar!).

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: milloreu l’autoestima dels vostres fills. I, per fer-ho, no oblideu aplicar l’onzè manament d’aquest hendecàleg:

    11. Sigueu vosaltres mateixos un bon model d’autoestima!

Podeu llegir l’article original a: https://criatures.ara.cat/opinio/Milloreu-autoestima-dels-vostres-fills_0_2172982683.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *