Parlem amb David Perkins…. sobre com repensar l’educació!

EL SENTIT DE LA VIDA: CONFERÈNCIA TED DE EMILY ESFAHANI SMITH
14 / gener / 2019
22 regles que canviaran la teva vida !!!!!!
12 / febrer / 2019

Benvolguts i benvolgudes seguidores de BlocdePMares!!!!!

Avui us proposem dos documents relacionats amb la mateixa persona, David Perkins, un reconegut investigador de l’Escola de Educació de la Universitat de Harvard i referent del pensament crític com a base del creixement personal !!!

En primer lloc us oferim un recurs en forma de vídeo que hem trobat a la web del bloc de Educaixa ( Obra Social de la Caixa) on el Sr Perkins ens parla dels reptes de l’escola del futur per crear alumnes amb pensament crític i amb habilitats per sobreviure en un món tant canviant, lligat amb conceptes com creativitat, utilitat de l’aprenentatge i coneixements rellevants.

Si voleu veure l’entrevista sencera, us recomanem que mireu amb atenció el vídeo d’aquest verdader savi de l’Educació!

Seguidament us proposem la sinapsis que ens ofereixen en el mateix bloc:

A la finals d’any vam tenir l’oportunitat de conversar amb David Perkins, reconegut educador i investigador del Project Zero de la Universitat de Harvard, gràcies a l’aliança entre EduCaixa i Project Zero, l’objectiu de la qual és promoure el debat i l’aprenentatge sobre l’últim en investigació educativa i noves eines, estratègies i recursos d’aprenentatge-ensenyament.

El treball de Perkins s’ha centrat en temes tan variats com l’ensenyament per al desenvolupament de la creativitat, el pensament crític, les habilitats per a la resolució de problemes i les estratègies de raonament en les arts i la ciència.

En la nostra conversa, Perkins va parlar sobre com aprenen les persones, una de les preguntes que ha orientat el seu treball les darreres dècades. Així mateix, va abordar la necessitat de formular-nos una pregunta molt més profunda i important: ensenyem coneixements i potenciem habilitats veritablement útils per al nostre alumnat?

Aquesta és una pregunta crítica. En les seves investigacions s’ha comprovat que molt del que aprenem a l’escola no té una utilitat pràctica en la vida de l’estudiant. Perkins explica que, malgrat tenir les eines perquè l’alumnat aprengui més i millor, si no ensenyem coneixements rellevants, fem malbé molts recursos i possibilitats. Però, com establir allò que és rellevant i útil per a l’alumnat?, què val la pena aprendre a l’escola?

Per altra banda, us proporcionem una entrevista que hem trobar del mateix David Perkins  en el bloc Denueve, especialitzat en innovació educativa !!!

Creiem que és un molt bon resum del que convé canviar a l’escola del present per esdevenir la base de l’aprenentatge en el futur dels nostres infants. Entre altres aspectes ens parla de:

  1. Aprendre a pensar
  2. Reducció de l’abandonament escolar
  3. El paper vital de Casa en l’educació integral i global dels infants
  4. La tecnologia a l’escola

Si voleu veure l’entrevista sencera i el vídeo associat, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

https://denueve.com/noticia/david-perkins-pensamiento-visible-harvard/

De totes formes, us deixem el vídeo relacionat amb aquesta entrevista

 

Esperem que gaudiu molt de les paraules sàvies d’un dels referents de l’aprenentatge actual i futur!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *