EL SENTIT DE LA VIDA: CONFERÈNCIA TED DE EMILY ESFAHANI SMITH

BONS PROPÒSITS PEL 2019 DEL BLOCDEPARES!
7 / gener / 2019
Parlem amb David Perkins…. sobre com repensar l’educació!
9 / febrer / 2019

Benvolguts seguidors de BlocdePMares !!!!!

Avui us oferim una nova entrada relacionada amb un dels espais que més consultem i que considerem de consulta obligada com a recursos educatius: les conferències TED !!!!!!

En aquest cas, ens parla la escriptora i especialista en psicologia positiva Emily Esfahani que durant quasi 12 minuts ens explica un concepte que va més enllà de la felicitat i que anomena el Sentit de la vida! us proposem la síntesi del mateix vídeo a mode introductori:

“Nuestra cultura está obsesionada con la felicidad, pero ¿y si hay un camino más satisfactorio? La felicidad va y viene, dice la escritora Emily Esfahani Smith, pero hallar sentido en la vida, servir a algo más allá de ti mismo y desarrollar lo mejor de ti, te da algo a lo que aferrarte. Escucha la diferencia entre ser feliz y hallar sentido de la mano de Esfahani Smith quien nos ofrece cuatro pilares para una vida llena de sentido y significado.”

 

 

Tot i que la conferència és amb anglès, el mateix document subtitula la conferència en espanyol!

Seguidament us proposem un breu resum del que parla Emily en la seva conferència TED:

  1. El més habitual és buscar com a únic objectiu de la vida la FELICITAT !!! Associem felicitat a èxit !
  2. No som conscients que moltes vegades, el fet de buscar la felicitat ens porta precisament a la infelicitat ja que aquestes ganes de ser feliços ens pot portar a angoixes, nervis, frustracions i/o depressió!
  3. Per tant la Emily ens parla d’un concepte que està per sobre de la felicitat i que anomena Sentit de la Vida !
  4. Que és el sentit de la vida? Segons Martin Seligman, parlem del sentit de la vida com allò que ens fa anar més enllà d’un mateix i que ens implica donar el millor de nosaltres. Es tracta de buscar el que ens motiva a donar el millor de nosaltres i encarrilar la nostra vida i el que ens envolta cap aquella direcció.
  5. I com ho fem ? Doncs a través dels 4 pilars del sentit de la vida
  6. El primer pilar del sentit de la vida és la PERTINENÇA. Pertinença es refereix a construir relacions on ets valorat per qui ets i on valores als altres. La veritable pertinença prové de l’AMOR. Es tracta de no menysprear als altres a través d’evitar gestos que els facin sentir malament (parlar pel mòbil davant de la gent, rebutjar ajuda, etc…).
  7. El segon pilar és el PROPÒSIT. Aquest significa centrar-te en el que dones ! Esforçar-nos a servir als altres. Els objectius que ens marquem ens donen un motiu per viure i t’impulsen a avançar.
  8. El tercer pilar és anomenat TRANSCENDÈNCIA. Es refereix a aquell estat d’un mateix o aquells moments en que una persona està per sobre del que és quotidià. Ens referim a aquells moments en que allò que estem fent ens satisfà tant que ens absorbeix i ens fa perdre la noció del temps i l’espai! Aquests moment són imprescindibles per donar sentit a la nostra vida!
  9. El quart i darrer pilar ens parla d’EXPLICAR HISTÒRIES ! Tot i que pugui semblar estrany, ens referim a explicar-nos la història que ens expliquem a nosaltres mateixos. Es tracta de construir una història del que ens passa a a vida i que t’aporta claredat i t’ajuda a entendre com hem arribat a on som ara i ens fa adonar que la vida no és una llista de fets que et passen, sinó que nosaltres podem editar, interpretar i re-explicar la nostra història ja sigui amb l’ajuda d’algú o a través de moments de reflexió interna tot demanant-nos que guanyem i que perdem en les nostres experiències vitals!
  10. Necessitem construir aquests pilars a la família i en el nostre entorn per ajudar a la gent a donar el millor de cadascú. Viure la vida plena de sentit implica un gran esforç i sobretot saber que quan descarrilem en les nostres històries podem recórrer al AMOR que de ben segur ens tornarà al camí per trobar el sentit a la vida!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *