RECOMANACIONS DE JOCS: SÈRIE Q !

RECOMANACIONS DE JOCS: SHIKOKU !
29 / desembre / 2018
BONS PROPÒSITS PEL 2019 DEL BLOCDEPARES!
7 / gener / 2019

Benvolguts seguidors i seguidores !!!

Avui  us proposem la darrera recomanació dels jocs que més ens han agradat durant aquest  2018! Hem deixat pel final la ressenya del que creiem que és la sensació del 2018 i que és imprescindible per tenir a casa ! Es tracta dels jocs de la SÈRIE Q, un conjunt de  jocs de cartes amb 6 històries diferents publicades aquest 2018 i amb noves històries ja preparades pel 2019!!

Sèrie Q és un joc que està rebent premis per tot arreu, que s’està traduint a molts idiomes, amb perspectives d’estar presents a tot el món l’any 2019 i que està causant sensació per ser un tipus de joc molt original en un format de joc de “usar i tirar ” i que a nosaltres ens agrada definir com un joc de “jugar i passar” ja que un cop ja hi has jugat i has resolt l’enigma, el millor del joc és que el pots jugar amb altra gent o el pots passar perquè aquest joc vagi a parar a altres taules de joc!

Sèrie Q és un joc de cartes editat per GDM, una de les nostres editorials preferides de la qual ja us hem explicat molts jocs  ideals per jugar en família o en grups d’amics i amigues!!!! Els autors dels jocs són Josep Izquierdo i Martí Lucas que són els responsables de l’empresa TOT JUGAR, dedicada a muntar diferents events relacionats amb el joc i que us convidem a veure en el seu bloc (Tot jugar, una nova forma d’oci).

Les il·lustracions van a càrrec de Alba Aragón en alguns casos i Amelia Sales en altres!

Entre els jocs molt interessants de GDM tenim Banjooli Xeet ( que ja us varem fer ressenya), Ticket to Mars ( també us hem fet ressenya), Wanted 7 ( del qual també us hem fet ressenya), Tanto Cuore, Dream Worker i Shikoku!

Des del blocdepares recomanem MOLT MOLT aquesta editorial com una de les més interessants alhora de comprar i regalar jocs !!

Seguidament us deixem amb la nostra ressenya del joc !  La part de com es juga la hem extret dels bons amics lúdics d’un dels millors blocs relacionats amb el joc i que són la gent de Consola y Tablero ! Si voleu llegir la ressenya complerta, ho podeu fer clicant el següent enllaç: Ressenya Sèrie Q de Consola y Tablero

INTRODUCCIÓ AL JOC

Els jocs de la Sèrie Q es poden definir com jocs cooperatius i eminentment comunicatiu i narratiu on hem de descobrir un enigma o història amagada que ens planteja el joc i on el nostre objectiu és reconstruir el fil de la narrativa de cada cas per contestar un qüestionari !

Es tracta d’un tipus de joc molt original, per tot tipus de grups ( petits i grans) i per a tot tipus de públic !!! Molt recomanable si teniu temps! En general són jocs  que tenen  molta interacció entre jugadors mitjançant la comunicació i la negociació i que el resultat de la partida és fruit d’una bona combinació de pistes que es trien entre les cartes del joc! !!

COM ES JUGA ( explicació del bloc Consola y Tablero)

Cada títol de la sèrie Q pot jugar-se una vegada per grup, per la qual cosa és important tenir una especial cura en obrir la caixa. Dins de cadascuna, trobarem una carta inicial, una baralla i un manual d’instruccions.

Després de localitzar la inicial, marcada amb el número u, hem de remenar el mall amb cura, per no llegir cap text. També és important respectar l’adhesiu del manual , per no llegir més enllà de la mecànica.

Tots compten amb les mateixes regles. Es reparteixen tres cartes a cada jugador i es deixen les restants en el mall. És en el torn de cada un on pot revelar informació o descartar informació . Amb la primera opció, baixa una carta a la taula, per llegir en veu alta la informació que conté.

Amb la segona, es deixarà cap per avall a un costat de la taula. El seu torn finalitza amb el robatori d’una carta de la baralla. Després de jugar-se o descartar totes les cartes (al final hi ha d’haver, com a mínim, sis cartes en els descarts), tindrem davant l’escenari d’un crim.

Després de revisar bé la informació, haurem d’elaborar una teoria. Quan vam crear tenir una idea clara, podrem enfrontar-nos al qüestionari . És durant aquesta fase on podrà esmentar la informació procedent de les cartes descartades, sempre que es recordi.

Al completar-lo, comprovarem els resultats en conèixer la teoria correcta. Cada pregunta encertada atorgarà dos punts al grup, mentre que cada carta no rellevant que estigui sobre la taula resta un. Obtindrem un resultat, a manera d’èxit, en funció de la puntuació obtinguda.

 

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Interacció. És un joc on la relació entre els jugadors és molt alta ja que cada vegada que descartem o aportem al centre de la  taula  una carta de pista és gràcies a les decisions que prenen els jugadors/es i que prèviament han parlat, debatut i decidit.
 • Cooperació. És un joc cooperatiu on tots els jugadors/es es comuniquen i debaten quines pistes es queden i quines no per aconseguir el mateix objectiu per a tothom i que és endevinar el relat de l’enigma.
 • Estratègia . Sèrie Q és un joc que permet escollir entre diferents maneres d’enfocar el joc i en el que l’estratègia ve definida per quines cartes descartem i quines ens serveixen per descobrir el cas ja que una mala tria ens puntua negativament.
 • Empatia. És un dels components bàsics del joc, ja que haurem entendre que ens estan plantejant els altres companys/es de joc i negociar a on volem arribar
 • Atenció . Sèrie Q és un joc que requereix molta atenció i estar pendent a cada moment de les noves pistes que van sortint i que es van acumulant al cas.
 • Aprenentatge emergent . La sèrie Q és un joc cooperatiu en el que els jugadors/es s’enriqueixen en  la comprensió i anàlisi de textos

Si voleu saber 10 aprenentatges del joc Sèrie Q, podeu consultar l’anàlisi que ha fet Pepe Pedraz en el bloc Gamificación & ABj  ! Aquest és un anàlisi molt ben fet i molt ben explicat sobre els aprenentatges que ens aporta el joc de les sèries Q ! No us el podeu perdre: 10 aspectes que poden aprendre amb Sèrie Q

OPINIÓ PERSONAL

Per nosaltres és el millor joc de l’any 2018 !!!!

És un joc molt fàcil de posar-se a jugar i en el que cada vegada que juguem a alguna altra versió aprofitem l’aprenentatge que anem adquirint partida a partida per ser més eficients en la resolució dels casos. En aquests jocs l’experiència és un grau ! Afortunadament tenim moltes històries diferents i de 3 nivells de dificultat diferents ( novell, mitjà i expert) i que ens donen moltes possibilitats lúdiques.

Per nosaltres és un joc de EXCEL·LENT !

FITXA DEL JOC

 • Jugadors : 1 a 8
 • Edat : +8
 • Temps : 60 minuts
 • Editorial : GDM Games
 • Autors : Josep Izquierdo i Martí Lucas
 • Il·lustracions : Amèlia Sales i Alba Aragón
 • Preu : 8 € aprox.

Seguidament us proposem un vídeo del joc dels molts que podeu trobar a la xarxa i que ve a càrrec del bloc de GDM !!

 

No us podeu perdre la experiència que vivim jugant a la Sèrie Q !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *