RECOMANACIONS DE JOCS: QUI HA ESTAT?

RECOMANACIONS DE JOCS: HAPPY SALMON
23 / desembre / 2018
RECOMANACIONS DE JOCS: SHIKOKU !
29 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores !!!

Avui  us proposem un altre dels jocs que més ens han agradat durant aquest  2018 i que tot i ser una joc de rapidesa visual, combina aquest tipus de joc amb un joc de memòria molt original, lluny dels típics jocs de memòria !!

QUIEN HA SIDO ? qui ha estat?) és un joc de cartes editat per Lúdilo, una editorial amb un catàleg impressionant de jocs i que tendeix, cosa que ens agrada molt , a buscar jocs no molt complexes, ideals per jugar en família!!!! L’autor del joc és Jonathan Favre-Godal amb il·lustracions de Steeve Augler.

Entre els jocs molt interessants de Ludilo, podem trobar Planet ( del qual en farem una ressenya més endavant), Reines dormint, Secrets del regne, Stick Stack, Bananagrams, Palabrea, Qwirkle o Batalla de Ovejas i sobretot és una editorial especialitzada en jocs que estimulen la ment ( així és com es defineixen) com Escondite en la selva, Road block, Caputxeta vermella, Caçafantasmes o Castle logic!

Qui ha estat? és un joc que no falla mai i que sempre és bon moment per fer algunes partidetes ja que és un joc molt ràpid d’aprendre, molt fàcil de jugar  i que es pot portar a tot arreu! La seva presentació és genial i molt simpàtica amb cartes d’animals molt simpàtiques i caques com a objectiu a evitar!!

Des del blocdepares recomanem aquesta editorial com una de les més fiables alhora de comprar i regalar jocs !!

Seguidament us deixem amb la nostra ressenya del joc !

INTRODUCCIÓ AL JOC

Qui ha estat és un joc trepidant que combina rapidesa visual amb joc de memòria i ho fa mitjançant unes cartes d’animals molt divertides !! Cada jugador intentarà ser el primer en quedar-se sense animals i/o no ser la persona que la “cagui” i cometi l’error de nomenar un animal que ja no té ningú a la seva mà.

Qui ha estat?  és un  joc de cartes on els jugadors hauran de  endevinar que mascota s’ha fet caca a la sala . Per a això,  cada un dels jugadors defensarà a la seva mascota  i tractarà de  donar les culpes a les dels altres .

Joc d’una mecànica molt senzilla i que enganxa de seguida que hi jugues i et convida a fer moltes partides seguides !!!!

COM ES JUGA?

Cada jugador reb les 6 cartes de mascotes del seu color ( hi ha 6 colors diferents). Al inici es tria un jugador que serà l’inicial. Aquest jugador començarà amb la frase: Qui s’ha cagat al menjador? i acte seguit ell mateix contesta:  el meu ( animal que vulguem) no ha estat, ha estat… (el nom de l’animal que creguem que encara tenen a la mà altres jugadors).

El primer jugador a trobar entre les seves cartes l’animal acusat el tira a munt per demostrar la seva innocència  i repeteix la seqüència de la frase: el meu ( animal que vulguem) no ha estat, ha estat… (el nom de l’animal que creguem que encara tenen a la mà altres jugadors).

L’últim jugador a quedar-se sense cartes o el jugador que s’equivoqui (per exemple, perquè no queden conills entre els altres jugadors/es) és qui es queda la caca. El jugador que aconsegueixi 3 caques perd la partida .

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Interacció. És un joc on la relació entre els jugadors és molt alta ja que cada vegada que tirem una carta depenem dels altres jugadors per saber si l’hem pifiat o no i si podem continuar jugant o hem perdut.
 • Visualitat  . Ens obliga a percebre les imatges amb rapidesa i això incrementa el nivell de concentració dels jugadors o jugadores. Ens obliga a estar molt concentrats en les cartes i en recordar les cartes que ja han sortit dels jugadors/es en tot moment per no anomenar un animal que ja no tingui ningú. Això ens obliga a fer un esforç per estar atents a diferents situacions que es produeixen en el joc i que són les cartes descartades.
 • Velocitat vertiginosa . Per descomptat, tot això cal fer-ho no només ràpid, sinó més ràpid que els altres. La pressió li augmenta dificultat, però també li afegeix diversió. Si no som els més ràpids, tenim més probabilitat de tenir que anomenar animals en algun moment i més possibilitats de errar quan anomenem animals.
 • Atenció . Qui ha estat?  és un joc que requereix tota la nostra atenció al joc i durant els 10 minuts ( com a màxim) que dura una partida no podem deixar d’estar pendents del que està passant!

OPINIÓ PERSONAL

De igual manera que ens va passar amb Happy Salmon,  aquest joc QUIEN HA SIDO ? ÉS UNA AUTÈNTICA FESTA !!! 

Genera situacions extremadament divertides entre els jugadors/es i genera tensió alhora de llençar les cartes al mig de la taula.

És un joc al que hem jugat moltíssimes partides i que sempre ha estat un èxit tal que la gent demana automàticament on el pot trobar de tant que els ha agradat !!!

Hem trobat que és una forma molt original de combinar rapidesa visual i joc de memòria, de manera que no tens la sensació que estem jugant a un joc de memòria fins que has fet algunes partides !

És un dels jocs que forma part dels nostres jocs preferits i també ens agrada perquè és un joc que podem portar a tot arreu i que hi podem jugar quan vulguem i les vegades que vulguem !

Per nosaltres és un joc de EXCEL·LENT !

FITXA DEL JOC

 • Jugadors : 2-6
 • Edat : +6
 • Temps : 15 minuts
 • Mecànica : Acció simultània, reconeixement de patrons, velocitat de processament, memòria
 • Editorial : ludilo
 • Autor : Jonathan Favre-Godal
 • Il·lustracions : Steeve Augler.
 • Preu : 12 € aprox.

Seguidament us proposem un vídeo del joc proposat per la pròpia editorial !

Desitgem que Qui ha estat sigui un d’aquells jocs que estigui a casa vostra i que hi jugueu molt !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *