RECOMANACIONS DE JOCS: HAPPY SALMON

RECOMANACIONS DE JOCS: JOCS COOPERATIUS !!
21 / desembre / 2018
RECOMANACIONS DE JOCS: QUI HA ESTAT?
26 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores !!!

Avui tornem a una ressenya de joc individual d’un joc que el podem definir com “una festa” !!

El joc que us proposem avui és d’aquells jocs que no tenen res en especial però al contrari del que es pot pensar és tant divertit que esdevé un JOC IMPRESCINDIBLE en totes les cases per buscar una estona curta però molt intensa i molt però que molt divertida !!!

Avui us proposem HAPPY SALMON, un joc de la editorial Mercurio ( editorial que darrerament ens té acostumats a jocs molt interessants ja que tenen un ventall de tot tipus de jocs). Els autors són  Ken Gruhl i Quentin Weir , responsables d’altres títols com Dungeon of Fortune o Cup-A-Cup . De l’aspecte visual s’encarrega Linda DeSantis .

Seguidament us deixem amb la nostra ressenya del joc !

INTRODUCCIÓ AL JOC

Happy salmon és un joc de rapidesa, on tots els jugadors interaccionen alhora per intentar ser el primer en quedar-se sense cartes ! El seu mecanisme és tant senzill com despendre’s de cartes a cada moment que una de les nostres cartes coincideixi amb una carta d’un company i ho fem mitjançant la realització de l’acció que ens diu la carta!

Com hem dit anteriorment, aquest joc té alguna cosa que el fa especial ja que durant aquests dies l’hem estat jugant en moltes activitats i ha enamorat a tothom !!!!

COM ES JUGA?

Per explicar com es juga us traslladem la fantàstica explicació que hem trobat en la ressenya dels amics juganers de MISUT MEEPLE, que ens detallen perfectament com es juga ! Us recomanem que visiteu sovint  el seu bloc perquè val la pena!

Una partida de Happy Salmon es desenvolupa en un curt interval de temps fins que algun jugador aconsegueix arribar a la meta establerta.

Durant la partida, els jugadors intentaran descartar la carta superior de la seva mall buscant a un company amb el qual compartir el gest indicat en la mateixa. Per a això, el jugador dirà en veu alta l’acció per la qual busca company. Quan completin el gest, els dos jugadors descarten la carta i continuen amb la següent.

Si un jugador no aconsegueix trobar un company amb el qual executar l’acció, pot passar la carta al fons de la baralla i continuar amb la següent.

Els gestos que es troben a les cartes són:

 • High Five (Xocar els Cinc): dos jugadors han de xocar les seves palmells oberts.
 • Pound It (Xocar els Punys): dos jugadors han de xocar els seus punys tancats com si donessin un cop de puny.
 • Switcheroo (Permutar): dos jugadors han de intercanviar la seva posició a la zona de joc. No podran descartar la carta fins que hagin aconseguit la seva nova ubicació.
 • Happy Salmon (El Salmon Feliç): cada jugador donarà palmes amb una mà sobre l’avantbraç de l’altre jugador amb el qual comparteixen l’acció.

Fi de la Partida

La partida finalitza en el moment que un jugador es queda sense cartes, proclamant-se vencedor. Si dos jugadors aconsegueixen quedar-se sense cartes a la vegada, tots dos es consideren vencedors.

 

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Interacció grupal. és un joc en el que el teu èxit depèn de la teva capacitat per jugar amb els altres. Si vols guanyar has de interaccionar amb els altres i buscar el teu millor “contrincant”.
 • Visualitat  . Ens obliga a percebre les imatges amb rapidesa i això incrementa el nivell de concentració dels jugadors o jugadores. Ens obliga a estar molt concentrats en les cartes i en la situació de tots els jugadors/es en tot moment. Això ens obliga a fer un esforç per estar atents a diferents situacions que es produeixen en el joc i que no es concentren en el centre de la taula.
 • Velocitat vertiginosa . Per descomptat, tot això cal fer-ho no només ràpid, sinó més ràpid que els altres. La pressió li augmenta dificultat, però també li afegeix diversió. És un joc que en cada partida la velocitat va creixent i depèn de cada jugador/a tot i que el mateix mecanisme del joc ens “obliga” a activar-nos!
 • Atenció . Happy salmon és un joc que requereix tota la nostra atenció al joc i durant els 5 minuts ( com a màxim) que dura una partida no podem deixar d’estar pendents del que està passant!

OPINIÓ PERSONAL

És un extremadament divertit, de rapidesa visual i en el que no importa tant l’estratègia sinó els nostres reflexos i la nostra concentració.

ÉS UN JOC DEFINIT COM UNA AUTÈNTICA FESTA !!!  Genera situacions extremadament divertides i la sensació consensuada de tothom que hi ha jugat és que s’ho ha passat brutalment bé i tornen a jugar diferents partides !!!!

Happy Salmon és una d’aquelles sorpreses molt agradables del mercat que entra sense fer soroll però que quan el coneixes te’l emportes a sobre per si tens una estoneta curta per jugar en grup ! Com ens agrada dir a nosaltres, és un d’aquells jocs que no falla quasi mai!!

És un joc molt recomanable pel joc en sí i perquè es pot portar a tot arreu! La seva presentació és genial , amb un estoig de roba que podem posar en qualsevol lloc !!

Per nosaltres és un joc de EXCEL·LENT !

FITXA DEL JOC

 • Jugadors : 2-6
 • Edat : +6
 • Temps : 10 minuts
 • Mecànica : Acció simultània, reconeixement de patrons, velocitat de processament
 • Editorial : Mercuiro
 • Autor : Ken Gruhl i Quentin Weir
 • Il·lustracions : Linda DeSantis
 • Preu : 12 € aprox.

Seguidament us proposem un vídeo del joc proposat pels amics de Zacatrus!

Esperem que gaudiu com ho hem fet nosaltres de Happy Salmon i jugueu amb molta passió !!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *