RECOMANACIONS DE JOCS: JOCS COOPERATIUS !!

RECOMANACIÓ DE JOCS: HUNGRY SHARK !
13 / desembre / 2018
RECOMANACIONS DE JOCS: HAPPY SALMON
23 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de Blocdepares !!!

Avui hem decidit fer una recomanació conjunta de 6 jocs cooperatius que creiem que són molt interessants i que ofereixen la possibilitat de viure els jocs de taula des d’un punt de vista molt diferent al que estem acostumats!!!

Seguidament us proposem 3 jocs que hem escollit en base a criteris molt personals com:

1.Jocs no massa cars

2.Jocs aptes per a tots els públics

3. Jocs als que hem jugat i que ens han agradat !

QUE ENS APORTEN AQUEST TIPUS DE JOC?

  1. En primer lloc com diu el propi nom, ens “obliguen” a col·laborar entre tots els jugadors/es per aconseguir un únic objectiu. Per tant, en aquests jocs deixem de banda la vessant competitiva.
  2. En la molts d’aquests jocs, es limita la comunicació, aspecte que fa que ens concentrem en altes formes de comunicar a part de la verbal. Això ens permet tenir un aprenentatge grupal per resoldre dificultats en el moment de joc.
  3. Presa de decisions: aquests tipus de jocs ens facilita la comunicació, la negociació i el consens alhora de prendre decisions!

Aquí teniu la nostra recomanació!

  1. THE MIND

Edat: + 8

Editorial: ASMODEÉ

Nº jugadors/es: DE 2 A 10

Durada: 30 MINUTS

De que va? The Mind és un sorprenent joc de cartes que és més que això, és un experiment, un viatge, una experiència en equip en què no podràs intercanviar informació a l’hora de superar els diferents. ¿Aconseguireu la sincronització necessària per superar el desafiament?  

El joc demana molta concentració i va incrementant la dificultat del repte a cada torn. En cada torn es juguen tantes cartes com el nombre del torn ( 1er torn 1 carta per jugador, 2n torn dues cartes per jugador, etc…)

És un joc molt interessant en el que a comunicació és “telepàtica” i on la confiança i la comunicació no verbal són els protagonistes!

Cal remarcar que THE MIND ha estat nominat a millor joc d’alemanya ( Spiel Das Jhares) d’aquest any 2018 !!!

Si en voleu saber més, podeu veure aquest vídeo dels amics juganers de Zacatrus!

 

2. MAGIC MAZE

Edat: + 8

Editorial:2 TOMATOES

jugadors/es: DE 2 A 8

Durada: 20 minuts

De que va? Magic Maze, un joc de taula cooperatiu que es joc en temps real. Cada jugador pot controlar a qualsevol heroi per fer que faci una acció específica a la qual altres jugadors no tinguin accés. Tot això requerirà de la cooperació entre els jugadors per tenir èxit movent als herois de manera prudentEn alguns moments de la partida podràs comunicar-te amb els teus companys, però de manera normal, la resta del temps, hauràs de jugar sense comunicar-te ni visual, gestual o verbalment.

És un joc que al igual que en The Mind, la comunicació és nul·la i la única forma de comunicar-nos és a través d’una peça de fusta que tots els jugadors fan servir per proposar idees als altres jugadors.

En el joc, l’objectiu és aconseguir les peces objectiu de cada color i sortir del tauler i tot això ho fem movent-nos cada jugador/a d’una manera diferent i col·laborant en els moviments dins el tauler, un tauler que es va modificant durant el joc !

Com a cooperatiu, és un joc desafiament increïble i que de ben segur us posarà al límit !!!

Aquest joc va ser nominat a millor joc d’alemanya l’any 2017 !!

Si en voleu saber més, podeu mirar els vídeo dels amics lúdics de Zacatarus:

3.FUSE

Edat: +8

Editorial: RENEGADE GAMES STUDIOS

jugadors/es:1 A 5

Durada: 10 minuts

De que va? Uns terroristes han programat un atemptat en un vaixell i el seu objectiu és la destrucció total! Més de vint bombes han estat detectades a bord i el compte enrere ha començat. El seu equip de desactivació de bombes d’elit ha estat cridat per neutralitzar l’amenaçaEstarà teu equip preparat per afrontar les complexitats dels mecanismes de les bombes i aconseguirà desactivar a temps?

FUSE és un joc cooperatiu en temps real que empra 25 daus i 65 cartes. Cada joc s’estableix en un comptador de temps de deu minuts  i els jugadors han de treballar junts en aquests deu minuts per desactivar totes les bombes . Cada bomba està representada per una carta que té una certa combinació de daus per tal de desactivar-lo.

Si en voleu saber més, ho podeu fer mirant el següent vídeo ( en anglès):

Esperem que gaudiu molt d’aquesta selecció de jocs cooperatius !!!!

Realment és un tipus de joc emergent i que ens aporta aspectes molt positius !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *