RECOMANACIÓ DE JOCS: HUNGRY SHARK !

RECOMANACIONS DE JOCS: BANJOOLI XEET !
12 / desembre / 2018
RECOMANACIONS DE JOCS: JOCS COOPERATIUS !!
21 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de blocdepares !!

Seguint amb les recomanacions de jocs, avui us presentem una novetat de a marca Atomo Games que han editat un joc molt divertit, de rapidesa visual amb diferents nivells de dificultat i per a tots els públics !!!

Avui doncs us presentem HUNGRY SHARK de l’autor Eugeni Castaño i il·lustrat per Ramsès Bosc !!!

 

HUNGRY SHARK !!!

INTRODUCCIÓ AL JOC

A l’hora de dinar el pànic arriba al fons de l’oceà. Els taurons persegueixen tot peix que es mogui per donar-se una bona fartanera i només el pop policia pot parar-los. Entre tant descontrol, hauràs de ser el més ràpid en comptar els peixos que aconsegueixen escapar d’acabar a la panxa d’aquests taurons famolencs “.

HUNGRY SHARK és un joc de velocitat de l’autor espanyol Eugeni Castaño, conegut per altres reeixits títols com el Cargolino Valentino. Ara ens sorprèn amb un joc per a tota la família a partir de 6 anys, compost per 54 cartes i una durada mitjana de 10 minuts. Aquest esbojarrat i divertit joc ofereix 3 modalitats de joc amb nivell creixent de dificultat: Pezqueñines, Tauró golafre i Bombolles marines.

 

COM ES JUGA?

Es separen les cartes (i es barregen) deixant en el centre les 18 cartes amb el revers de gruta i als dos costats de la mateixa, en horitzontal, dos malls de 18 cartes amb les restants.

NIVELL BÀSIC O INICIAL (pezqueñines)

Us detallarem la mecànica de joc del nivell bàsic o inicial i amb això i afegint alguna dificultat, podreu jugar a les altres dues modalitats de joc depenent del nivell o de les ganes de la gent que juga!

En aquest joc, el primer jugador li dóna la volta a la carta superior de la baralla central i, després, li dóna la volta simultàniament a les cartes superiors dels dos malls laterals. En aquest moment, els jugadors han de dir en veu alta el nombre total de peixos que hi ha, sense comptar taurons ni pops. Tenim diferents casos !

 • Algú ho diu bé el primer: es porta les 3 cartes i les col·loca en una pila a prop.
 • Algú ho diu malament: no pot canviar de resposta, perd una carta del seu mall i la hi dóna al guanyador de la ronda.
 • Ningú ho diu bé: les tres cartes descartades.

Després, es continua el joc girant les cartes de manera que quedin els tres piles en una línia horitzontal davant del següent jugador.

Quan hem jugat les 18 rondes, guanya la persona que tingui més cartes en total. Si hi ha empat, el que tingui més peixos a les cartes. Si segueix l’empat, els empatats juguen una altra ronda.

Els altres dos nivells, Tauró golafre i Bombolles marines incrementen la dificultat amb no només comptant tots els peixos sinó els peixos supervivents, o afegint accions especials de símbols que apareixen a les cartes.

Per tant estem parlant d’un joc molt fàcil de jugar però que permet escollir el grau de dificultat segons el perfil dels jugadors !!!

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Raonament lògic . Des del primer nivell anem introduint premisses que s’han d’aplicar a l’hora d’explicar peixos (no comptar taurons, comptar només els que sobreviuen en base a unes regles lògiques, comptar segons el que indiqui la bombolla). El que provoquem és un aprenentatge en el sentit que els jugadors/es han de ser capaços de prendre decisions en base a un raonament creat per les normes.
 • Visopercepción . La “entrada” de la informació és, en aquest cas, a través de la percepció visual de les cartes. Ens obliga a percebre les imatges amb rapidesa i això incrementa el nivell de concentració dels jugadors o jugadores.
 • Velocitat de processament . Per descomptat, tot això cal fer-ho no només ràpid, sinó més ràpid que els altres. La pressió li augmenta dificultat, però també li afegeix diversió. Es converteix en un repte per se esbrinar la resposta correcta de forma ràpida.
 • Atenció . En canvi en les cartes, a no perdre detall del que indica la bombolla o la direcció dels taurons o els pops. Mirar a un altre costat quan es dóna la volta a les cartes pot implicar perdre automàticament.

OPINIÓ PERSONAL

És un extremadament divertit, de rapidesa visual i en el que no importa tant l’estratègia sinó els nostres reflexos i la nostra concentració.

Es tracta d’un joc d’un dels autors més prolífics actualment i que per part nostra esdevé un dels preferits i del qual recomanem tota la col·lecció de jocs com Cargolino Valentino o Ticket to Mars !!!!

És un joc molt fàcil d’aprendre a jugar que a mesura que vas fent diferents partides, vas millorant la teva capacitat de percepció visual !

Per nosaltres és un joc de NOTABLE ALT !

FITXA DEL JOC

 • Jugadors : 2-8
 • Edat : +5 en el nivell bàsic.
 • Temps : 10 minuts
 • Mecànica : Acció simultània, reconeixement de patrons, velocitat de processament
 • Editorial : Àtom Games
 • Autor : Eugeni Castaño
 • Il·lustracions : Ramsès Bosc
 • Preu : 14 € aprox.

Si en voleu saber més del joc, us recomanem la ressenya dels nostres companys BEBE a MORDOR !!!!

En aquest cas us convidem a veure un vídeo dels companys de ZACATRUS, experts en fer vídeos sobre jocs de taula, i en el qual ens expliquen com funciona HUNGRY SHARK !!!

 

Esperem que gaudiu jugant al trepidant Hungry Shark!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *