RECOMANACIONS DE JOCS: BANJOOLI XEET !

RECOMANACIONS DE JOCS: TWISTY !
10 / desembre / 2018
RECOMANACIÓ DE JOCS: HUNGRY SHARK !
13 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de blocdepares !!

Seguint amb les recomanacions de jocs, avui us presentem una reedició de la marca GDM ( Guerra de Mitos) del nostre bon amic Pak i que ha reeditat un joc molt divertit i per a tots els públics on atzar i estratègia barrejat amb “faroleo” és la clau per ser el guanyador o guanyadora!!!!

Avui doncs us presentem BANJOOLI XEET de l’autor Diego Ibañez i il·lustrat per Pedro Soto !!!

BANJOOLI XEET !!!

INTRODUCCIÓ AL JOC

Banjooli xeet és un joc anomenat filler ( curt, senzill, divertit i fàcil de jugar) de recorregut, es a dir, un apassionant joc de curses d’estruços,  on hem d’intentar que els estruços de la nostra aposta siguin els que arribin a les posicions més importants !!!

En el transcurs del joc, llençarem uns daus de colors per moure cadascun dels estruços de manera que no sigui molt evident i que això provoqui el recel i els moviments en contra de nosaltres dels nostres adversaris !!!

Per moure aquestes estruços comptem amb 5 daus blancs. Els daus tenen 5 punts de color (1 per cada estruç) i un punt blanc (comodí). Tira els daus fins a dues vegades, reservant els que t’interessin. Després, pots moure 1 sol estruç tantes caselles com donats amb el resultat del seu color tinguis. És a dir, si tens 2 daus verds, un de groc i dos vermells; podràs moure 2 caselles l’estruç verd O 1 casella l’estruç groc O 2 caselles l’estruç vermell.

Per acabar tenim el dauet negre. Aquest donat és on s’acumulen tots els elements que ens perjudiquen, malediccions i condemnes entre jugadors. D’aquí el color. Amb aquest donat podrem embruixar un estruç del color que indiqui el dau. Aquest donat es tira en conjunt amb els altres 5, també fins a un màxim de 3 vegades i compta amb les mateixes cares que els daus blancs. Quan embruixem a un estruç, aquesta es queda amb el cap ficat sota la terra per por de sortir. Només un nou guspira al cul amb el dau negre pot treure-li el cap de la terra. Per embruixar, tan sols n’hi ha prou amb donar-li la volta a la fitxa.

La cursa es realitza en un tauler modulable de 6 trams de recorregut, incloent l’inici i la meta. Aquests trams són variables, en inclouen llosetes especials, com el pas per un riu de lava, un pont malmès o els caps de cocodrils; cadascun amb regles especials per donar-li color i varietat a les partides.

El joc acaba quan s’omple el podi, i en aquest mateix moment es compten els punts. Ganes punts per aconseguir deixar als teus estruços al seu lloc, per que quedin en podi i per fer possible que una d’elles es quedi l’última. Hi ha objectius compartits entre els jugadors (encara que mai idèntics) per la qual cosa moltes vegades trobaràs aviat a qui et vagi a ser un aliat i qui serà el teu enemic acèrrim. Això sí, aquí l’aliat et pot enganxar la punyalada en l’últim moment.

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Raonament lògic . En aquest joc es tracta d’associar accions i possibles moviments amb conseqüències arrel del resultat dels daus !
 • “faroleo”. És important alhora de prendre les decisions que aquestes no siguin molt evidents i per tant hem de rumiar i decidir entre el que ens convé i el que convé que els altres vegin
 • Atenció . Si no estem atents a la disposició dels diferents daus de colors, potser perdem oportunitats de resoldre la nostra jugada. També ens obliga a estar atents a les jugades dels altres perquè d’això en depenen les nostres accions,
 • Planificació i organització . Aquest joc és un joc d’estratègia barrejat amb daus, cosa que li dona un toc d’atzar. Consisteix en anar preveient les diferents accions que portarem a terme a nivell tàctic i plantejar diferents escenaris fins i tot, si és possible, en funció de les accions dels altres.
 • Atzar. Els daus donen un toc d’atzar que ens ajuda a fer més lleuger el joc tot i que ens obren moltes possibilitats en la presa de decisions.
 • Flexibilitat cognitiva . El fet que les decisions siguin canviants a cada moment provoca que necessitem una ràpida adaptació als nous moviments i això afecta a la presa de decisions.
 • Acceptació regles del joc . Quan es mouen els estruços, sabem que el joc és així i que hem d’acceptar com és. De la mateixa manera, és una forma de treballar la tolerància a la frustració i sobretot a les accions que ens perjudiquin per part dels altres , ja que ens adonem que nosaltres mateixos podríem fer la mateixa acció, i no és una cosa que es faci directament contra nosaltres. Simplement, són coses que passen. I continuem jugant. I no passa res.
 • Empatia . D’alguna manera, en aquest tipus de jocs, és interessant preveure les possibles accions dels altres jugadors, de manera que puguem anticipar-nos a elles perquè no ens perjudiquin o perquè no surtin massa beneficiats i ens guanyin. És una cosa que no tots porten a terme, però en certa mesura, posar-se al lloc de l’altre ajuda a aquesta predicció.

OPINIÓ PERSONAL

És un joc molt divertit en que l’estratègia i atzar és combinen perfectament amb un equilibri perfecte i on es tracta no de ser el més ràpid sinó combinar rapidesa amb ser espavilat i no ser “pillat” pels altres!!!!

És un gran joc, en el que hi voldrem tornar a jugar moltes vegades i que creiem que hauria d’estar en totes les cases de jugadors i jugadores !!!

És un joc molt fàcil d’aprendre a jugar que a mesura que vas fent diferents partides, vas aprenent a fer jugades menys evidents i això ajuda a fer més interessant la partida!

Per nosaltres és un joc de EXCEL·LENT !

Dades tècniques del joc

 • Jugadors : 2 a 5
 • Edat : 8+
 • Temps : 30 minuts
 • Mecànica :  Joc d’estratègia i recorregut
 • Editorial : GDM
 • Autor : Diego Ibañez
 • Il·lustrador: Pedro Soto
 • Preu: 20 euros aprox.

En aquest cas us convidem a veure un vídeo dels companys del bloc Meepletopia, experts en fer vídeos sobre jocs de taula, i en el qual ens expliquen com funciona Banjooli Xeet !!!

 

Esperem que gaudiu del joc!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *