RECOMANACIONS DE JOCS: TWISTY !

VI Fira del Joc i de Nadal de Berga. No us ho podeu perdre.
30 / novembre / 2018
RECOMANACIONS DE JOCS: BANJOOLI XEET !
12 / desembre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de blocdepares,

Aquesta setmana us oferim un seguit de recomanacions de jocs de taula tenint en compte les dates que s’acosten!

En la nostra recomanació ens hem basat en diferents criteris:

 1. Jocs que hem jugat i que ens han agradat molt
 2. Jocs que hem vist i que han tingut molt èxit en festivals de joc com Dau Barcelona o la Fira del Joc i de Nadal de Berga.
 3. Jocs que s’adapten al públic familiar o jocs amb normes i funcionament no massa complicats
 4. Jocs que siguin novetat d’aquest any ( Excepte algun que és novetat del 2017).

Tenint en compte tots aquests aspectes, durant aquesta setmana us proposarem moltes recomanacions diferents i que no són excloents sinó complementàries. Per una banda, us mostrarem un seguit de recomanacions de jocs per jugar en família i en segon lloc un seguit de  recomanacions de jocs per jugar amb els amics i amigues ! Aquestes recomanacions ens ocuparan les properes tres setmanes.

Anem doncs a començar amb la recomanació de jocs per jugar en  3,2 ,1 …..

TWISTY (DJECO)

Aquest és un joc d’una durada de 20-30 minuts on l’objectiu de cada jugador és aconseguir fitxes dels colors de la seva sèrie i finalment ser el primer en acumular fitxes i arribar al centre del tauler.

En aquest joc, els jugadors agafen una sèrie de fitxes de diferent color que formaran una seqüència  i que marca l’ordre en que hauran d’agafar les peces del tauler, un tauler on hi haurà diferents peces de cada color i fitxes especials que et permeten robar fitxes als altres jugadors/es, tornar a llençar, etc…

El desenvolupament del joc és tant senzill com saber moure la teva fitxa en forma de L, com el cavall dels escacs, i d’aquesta manera acumular fitxes de colors de la teva sèrie fins a tenir-les totes i ser el primer en arribar al centre del tauler.

 

 

 

 

QUE ENS APORTA AQUEST JOC?

 • Raonament lògic . En aquest joc es tracta d’associar accions i possibles moviments amb conseqüències, fer hipòtesis amb resultat cert, etc.
 • Visopercepción. Localització espacial . És important identificar bé els símbols de les fitxes, distingir correctament l’ordre i la seqüència, localitzar les distàncies i els possibles recorreguts en el tauler, etcètera.
 • Atenció . Si no estem atents a la disposició dels diferents colors, potser perdem oportunitats de resoldre la nostra jugada. A més, estar atent també a les accions dels altres ens permet ubicar-i preveure possibles moviments.
 • Planificació i organització . Aquest joc és un joc d’estratègia. Consisteix en anar preveient les diferents accions que portarem a terme a nivell tàctic i plantejar diferents escenaris fins i tot, si és possible, en funció de les accions dels altres.
 • Presa de decisions . En moltes ocasions podem triar entre diverses opcions aparentment iguals o amb diferent probabilitat d’èxit (o similar), de manera que les conseqüències d’aquestes decisions seran la nostra responsabilitat.
 • Monitorització . Els jugadors han de preguntar-se on són, a on han d’anar, per on van, com van els seus companys, a qui haurien d’intentar robar i en quin moment … En definitiva, monitoritzar l’avanç de la partida i la posició relativa de tots en ella .
 • Flexibilitat cognitiva . A vegades ens treuen la fitxa que anàvem a agafar, o ens interromp un altre jugador col·locant-se en una casella que ens enxampava de camí, o ens roben una fitxa, i això fa que haguem de canviar de rumb en la nostra tàctica.
 • Acceptació regles del joc . Quan ens roben una fitxa, sabem que el joc és així i que hem d’acceptar com és. De la mateixa manera, és una forma de treballar la tolerància a la frustració , ja que ens adonem que nosaltres mateixos podríem fer la mateixa acció, i no és una cosa que es faci directament contra nosaltres. Simplement, són coses que passen. I continuem jugant. I no passa res.
 • Empatia . D’alguna manera, en aquest tipus de jocs, és interessant preveure les possibles accions dels altres jugadors, de manera que puguem anticipar-nos a elles perquè no ens perjudiquin o perquè no surtin massa beneficiats i ens guanyin. És una cosa que no tots porten a terme, però en certa mesura, posar-se al lloc de l’altre ajuda a aquesta predicció.

OPINIÓ PERSONAL

És un joc molt divertit en que l’estratègia és el protagonista i que ens dona grans partides i moltes ganes de tornar a jugar-hi!

És un joc molt fàcil d’aprendre a jugar que a mesura que vas fent diferents partides, vas aprenent a fer jugades més eficients i millorar la sensació de joc.

Per nosaltres és un joc de NOTABLE ALT !

 

Dades tècniques del joc

 • Jugadors : 2-4
 • Edat : 8+
 • Temps : 25 minuts
 • Mecànica :  Joc d’estratègia i abstracte i de seriació.
 • Editorial : Djeco
 • Autor : Faouzi Boughida
 • Preu: 23 euros aprox.

Si en voleu saber més, podeu clicar el següent enllaç dels amics de Bebé a Mordor ( dels quals us recomanem el seu bloc) , on podreu veure una ressenya molt complerta d’aquest joc amb opinions personals incloses.

https://bebeamordor.com/2018/11/27/juego-de-mesa-twisty-djeco/

Jugueu i sereu més feliços !

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *