LA LUDIFICACIÓ: EL JOC I LA EDUCACIÓ!

20 coses que un pare ha de fer amb els seus fills i filles!
18 / octubre / 2018
Quin és el rol de l’adult en el joc de l’infant?
29 / octubre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de Blocdepares!

Des de Blocdepares sempre hem considerat el JOC més que una eina educativa sinó més aviat una actitud davant de la vida i per tant sempre hem defensat el fet que per ser feliços no hem de deixar mai de jugar i que això ho hauríem de traslladar en el nostre dia a dia amb la gent del nostre entorn.

Per aquest motiu creiem que és important transmetre la opinió i alguns articles que hem trobat sobre el tema i sobretot mostrar-vos alguns vídeos d’una de les veus més autoritzades en el món educatiu en matèria de ludificació i actitud lúdica com és la nostra bona amiga Imma Marin.

Per tant, durant aquesta setmana i la vinent, els nostres posts es basaran en el JOC i en les troballes d’un bloc molt interessant de la mateixa Imma, anomenat “Jugar, una forma de viure” i que recomanem que tingueu com a bloc de referència.

Aquesta setmana, us proposem un article que ens ha enviat la nostra bona amiga Marta i que ens introdueix en el món de la ludificació o gamificació, que en poques paraules significa l’entrada amb molta força del JOC a l’escola per obtenir nous aprenentatges de currículum d’una forma lúdica i jugant, o més aviat aprofitant elements de joc per generar aprenenatges motivadors.

Aquest article que ha estat publicat al suplement Cultura del diari La Vanguardia el passat 22 d’octubre es pot resumir en:

  1. El joc és una activitat present en els humans des del seu orígen. A través del joc, petits i grans experimenten i coneixen la realitat que els envolta.
  2. La ludificació explota una forma natural d’aprendre. Utilitza els elements del joc amb un objectiu d’aprenentatge que va més enllà del pur plaer per jugar.
  3. la ludificació persegueix millorar l’experiència de l’usuari, ja sigui estudiant o treballador. La idea és que si alguna cosa aes fa gaudint, s’aprèn molt millor.
  4. Implicar les persones com una part del joc augmenta la seva motivació i millora la seva capacitat d’atenció sobre el que estem treballant.

Com diu Bernard Shaw, L’HOME NO DEIXA DE JUGAR PERQUÈ ES FA VELL, SINÓ QUE ES FA VELL PERQUÈ DEIXA DE JUGAR !

Si voleu llegr l’article sencer, on podreu llegir algunes iniciatives concretes en matèria de ludificació molt interessants, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

GAMIFICACIÓ, EL CONCEPTE CLAU DE LA NOVA EDUCACIÓ

Desitgem que gaudiu de la lectura !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *