Parlo de respecte: article del diari Ara !

RESPIRA !!!
5 / octubre / 2018
3 coses que vaig aprendre mentre el meu avió s’estavellava!
16 / octubre / 2018

Benvolguts seguidors i seguidores de blocdepares !

Avui us proposem un article publicat al diari Ara del dia 8 de setembre i escrit per Aina Cabau que relaciona emocions i respecte, es a dir, gestió de les emocions dels nostres infants d’acord amb una manera de permetre el seu creixement personal a través del foment del positivisme i l’autoestima enlloc de l’enfosament i la falta de respecte !

Us resumim l’article en aquests breus punts:

  1. Ens costa molt agafar el camí del respecte per les emocions de les persones.
  2. El que cal quan les emocions més complicades surten és un acompanyament: Un acompanyament bo és aquell construït amb empatia, presència, humilitat, no judici i escolta (i si és activa, millor). Les emocions als primers anys de vida són explosives, no es coneixen i s’experimenten, surten i no se saben gestionar
  3. Posem-nos a la seva alçada, al seu costat, abracem-los si ho necessiten i parlem. I sempre amb amor. Parlar, mirar als ulls, “Soc aquí”. Explicar, amb empatia, els límits que hi ha i que no es poden saltar. Mostrem que entenem el que els passa i que els ajudarem a trobar una millor manera per canalitzar i gestionar aquella emoció.
  4. miro de tallar el mínim possible les ales a les emocions i miro de gestionar els conflictes i les relacions des del respecte. Quan algú s’enfada, quan algú s’entristeix, quan algú es frustra, quan algú s’angoixa… poso paraules a l’emoció i, sobretot, explico que soc allà per acompanyar-lo i li dono eines perquè vagi trobant la millor manera per gestionar-la.
  5. Cal buscar fórmules diferents amb cada infant: maneres d’acostar-te diferents i maneres de comunicar-te diferents. Però, al cap i a la fi, el que es vol aconseguir és el mateix: que l’infant se senti respectat i tractat com una persona. Que se senti acompanyat i en un ambient segur.

Si voleu llegir l’article sencer, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

PARLO DE RESPECTE D’AINA CABOT

Finalment acabem tal com comença l’article de l’Aina, en mode resum del que significa respectar les emocions !!!

Hem estat capats.

Quan plorava, em deien: “No ploris!”

Quan cridava, em deien: “No cridis!”

Quan pegava, em deien: “No peguis!”

Quan mossegava, em deien: “No mosseguis!”

Quan m’enfadava, em deien: “No t’enfadis!”

Quan em frustrava, em deien: “Tranquil·la, no passa res!”

Doncs quan som petites i plorem és per un motiu.

Quan cridem és per un motiu.

Quan peguem és per un motiu.

Quan mosseguem és per un motiu.

Quan ens enfadem és per un motiu.

Quan ens frustrem és per un motiu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *