Deanna Mason: canviar una mala conducta d’una adolescent pot portar entre 6 mesos i 1 any!

JOC: diversió, creativitat, imaginació i … APRENENTATGE !
21 / setembre / 2018
Signs: un vídeo amb reflexió!
28 / setembre / 2018

Aquesta afirmació és tant taxativa com motiu de debat entre tots els pares i mares que es troben amb un/a adolescent o no adolescent a casa !!!!!

Podríem entrar en debat sobre si la nostra experta i psicòloga infantil Deanna Mason té raó però en el nostre article ens centrarem en treure algunes conclusions molt interessants sobre aspectes pedagògics de la persona que ha creat el concepte de PATERNITAT PROACTIVA!

Deanna Mason és enfermera pediàtrica i recentment ha escrit un llibre anomenat ” Como educar adolescentes con valores” de LID Editorial. En aquest article ens dona algunes pinzellades però recomanem aquest llibre per tots aquells pares i mares que us preocupi el comportament dels vostres fills i/o filles!!!!!

Abans d’entrar en el resum de l’entrevista, us proposem un petit vídeo de la Deanna:

 

Seguidament us fem un breu resum dels punts més importants de l’entrevista:

  1. La paternitat proactiva és un mètode per prevenir o limitar determinats problemes de conducta mentre ensenyem valors que permetin als nostres fills i filles crèixer feliços i saludables. Els pares poden usar el mètode quan vulguin.
  2. Els tres pilars centrals d’aquest mètode són: fixació de límits, flexibilitat en l’aplicació del mètode per edats i donar i sentir la confiança entre els dos actors de la relació.
  3. El que més preocupa als pares i mares és molt ampli, però es pot resumir en aquests aspectes: capacitat per ser educadors, saber fer dormir un bebé, aconseguir que mengin una dieta sana i equilibrada, ensenyar-los a ser respetuosos, limitar la mentida, aconseguir que estudiïn com a hàbit, motivar-los a prendre reponsabilitats i cuidar de si mateixos, aplicar límits i disciplina, saber com administrar l’ús de la tecnologia i trobar formes de conectar amb els fills.
  4. Quines són les principals eines per prevenir problemes de conducta? Segons la Deanna, tots els infants volen límits ja que saben que uns límits raonables i la disciplina els ajudarà a l’èxit a la vida. Es tracta de posar-se d’acord en que implica ser bona persona i pactar uns valors familiars que caminin en la bona direcció i que siguin assumibles per totes les parts.
  5. És possible tenir una relació de confiança amb els fills ? més que possible, és imprescindible per educar-los. Es tracta no tant d’actuar reactivament sinó mirar d’actuar amb coherència perquè les relacions de confiança es donguin amb normalitat.
  6. Com podem saber que el nostre fill o filla té un problema de conducta? Primer de tot cal diferenciar entre la edat cronológica i la edat de desenvolupament i tractar cada persona segons el seu grau de maduresa. Això implica adaptar els límits a cada persona. Si el mal comportament  es produeix sempre, no és un problema de conducta sinó d’aprenentatge però si només es dona en casos concrets llavors és quan hem d’actuar perquè tenim un greu problema de conducta.
  7. Les noves tecnologies aguditzen el problema del Bullynig? Efectivament és així perquè són eines per fer bullying desde qualsevol lloc i en qualsevol moment sense la persona davant i això ho converteix en molt greu.
  8. Davant d’un nen o nena problemàtica, cal no llençar la tovallola i sobretot aplicar límits i disciplina. Això pot portar temps i es tracta d’un procés llarg on la clau és no bauixar la guàrdia en els límits i la disciplina aplicada.

Esperem que gaudiu de les conclusions d’aquesta entrevista i que sigui un recurs més pel nostre dia a dia !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *