JOC: diversió, creativitat, imaginació i … APRENENTATGE !

Instagram és el paradís dels Narcicistes !
18 / setembre / 2018
Deanna Mason: canviar una mala conducta d’una adolescent pot portar entre 6 mesos i 1 any!
24 / setembre / 2018
Show all

Entrevista a Imma Marín, consultora per a institucions educatives i empreses en joc i gamificació. Presidenta a Espanya de l'Associació Internacional pel Dret del Nen a Jugar

Benvolguts i benvolgudes seguidores!

Avui us proposem una doble lectura de dos articles de la mateixa persona, la IMMA MARIN, una de les gurús del món del joc i una de les persones que més temps i ganes ha dedicat per explicar els beneficis del joc a tots els nivells ja sigui com a filosofia de vida (com diu ella, una forma de vida) i arribar a la felicitat jugant o ja sigui com a eina d’aprenentatge !!!! Per ella el joc és com l’aire que respirem, una actitud vital davant la vida, que ens fa millor persones !

De ben segur que si mireu el seu bloc trobareu coses molt interessants i de fet us animem a que ho feu ja que s’explica fantàsticament bé i us convencerà que jugar és el millor que podeu fer!!!!

Si voleu consultar el seu bloc anomenat Jugamos, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

Bloc Jugamos Imma Marin

Per altra banda, us fem un breu resum dels dos articles:

  1. AMB EL JOC ET POSES EN ACTITUD I GANES DE FER-HO BÉ.

Es tracta d’una entrevista al diari el Punt Avui del passat 3 de juny on Imma Marin ens parla del joc com a eina per l’aprenentatge amb to de repte, amb il·lusió i sobretot gaudint de la experiència de jugar.

El joc et posa en actitud positiva i amb ganes de fer-ho bé.

Com avantatges del joc a l’aula ( també a casa), la Imma enumera els següents: aprenentatge, curiositat, captar nous missatges amb una actitud lúdica.

Segons la Imma, a l’escola es juga poc i creu que hi ha molt marge de millora amb l’evolució actual de les escoles i del sector de l’educació. Ella desmenteix clarament la tesi de que jugar no educa i que jugar és un perill per allunyar-los del que és important, produir ! Imma desmenteix això i a més a més demostra que el joc fa persones més lliures, capaces de relacionar-se millor, amb capacitat per prendre decisions i amb esperit per fer coses gratuitament.

Pel que fa als mestres, en aquest article dona les directrius bàsiques per que professors i mestres perdin la por als jocs i ho reculllin com una eina fonamental per millorar les seves clases i fer-les més atractives als i les alumnes.

I també convida als pares a veure el joc com una oportunitat increïble per estar i gaudir dels infants ! No ens ha de fer mandra jugar a casa !

Finalment entra de ple en el tema estrella: els videojocs. La seva opinió és que en la justa mesura els videojocs són tant bons com la resta de jocs perquè potencien habilitats i valors complementaris amb altres jocs o espais lúdics

Si voleu llegir l’article, ho podeu fer clicant el següent enllaç: Entrevista Imma Marin al Punt Avui

 

2. L’APRENENTATGE LÚDIC POT TRANSFORMAR L’EDUCACIÓ

En aquest article, Imma Marin s’endinsa un altre cop en el món del joc reclamant la importància capital del joc dins l’escola i les famílies !

En primer lloc ens parla de la direcció que està emprenent l’escola actual on la  creativitat és vital i bàsica i aquí el joc té moltes coses a dir. Ja no es tracta de protegir els nostres infants sinó d’acompanyar-los en el seu aprenentatge. La tasca de l’educador ha de ser de FACILITADOR.

Pel que fa al tipus de jocs, partim de jocs poc complexes en edats primerenques i anem complicant normes i mecàniques a mesura que els infants van creixent. És molt important que cada infant jugui a jocs que pugui entendre i gaudir. No cal córrer tampoc en el món lúdic, no donen cap premi!

També reconeix que no tot ho podem aprendre jugant, però si podem viure l’aprenentatge amb passió i entusiasme com la que ens sugereixen els jocs i això transforma el procés d’ensenyar i aprendre.

En una altra part de l’article ens parla del que fa que els jocs siguin atractius pels infants i parla dels següents factors:

  1. Jugar és una activitat lliure

2. La persona s’hi implica voluntàriament.

3. Juguem per plaer sense esperar res més del joc.

4. Els infants són autònoms quan juguen

5. Jugar ens permet explorar, descobrir, imaginar, provar i crear

Finalment ens parla dels jocs al pati i de que ha de tenir un joc educatiu, tot i que ella no és partidària d’aquesta etiqueta ja que segon ella ( i nosaltres també ho creiem) tots els jocs eduquen i depèn del que vulguem incentivar ens serveix un o altres.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer en el següent enllaç: ENTREVISTA IMMA MARIN EDUCACION 3.0

Esperem que gaudiu amb aquestes dues lectures i un cop hagueu llegit us convidem a veure aquest vídeo molt interessant on la Imma ens resumeix en 36 minuts tota la seva filosofia que comprem totalment i que creiem que convé que entri a cada casa amb la mateixa força que ella ens la mostra !

 

Jugueu molt i sereu més fel21iços!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *