Instagram és el paradís dels Narcicistes !

L’infant emperador s’imposa a l’estiu !
14 / setembre / 2018
JOC: diversió, creativitat, imaginació i … APRENENTATGE !
21 / setembre / 2018

Benvolguts i benvolgudes seguidores de Blocdepares,

Avui us proposem un article que ens parla d’una de les aplicacions de moda com és l’Instagram !

En aquest article de La Vanguardia, Júlio Rodriguez, genetista i psicòleg, ens alerta de la urgència d’educar a la població en la identificació de trets narcisistes dels nens, prediu que “les personalitats egocèntriques seran una de les epidèmies d’aquest segle” i mostra la seva preocupació en l’educació centrada en els elogis i la imatge.

Algunes de les seves reflexions poden semblar dures o exagerades, però si som capaços de observar en les xarxes el que està passant amb una mica de perspectiva, potser podríem dir que no ho són tant.

Segons Júlio Rodriguez, en els primers anys de vida d’un nen, ell és el centre de sí mateix, si aquesta característica no va desapareixent durant la maduresa, es converteix en predominant, llavors ens trobem amb nens de 9 anys que no toleren fallar, que menteixen o manipulen per continuar sentint-se admirats, o adolescents que estan pendents dels “m’agrada” per estimar-se! I si, també adults infeliços i amb deliris de grandesa i superioritat, que no dubten a utilitzar a altres persones per obtenir algun benefici propi.

Estem en l’era de la imatge i de la exhibició, a les xarxes socials només ensenyem el que és bo i de forma sobredimensionada. Al estar contínuament exposats genera un nivell d’ansietat molt superior al que es pot considerar normal.

Si fem creure als nens que són molt especials, que tenen més privilegis que la resta, acabarà pensant que és superior als altres i pot arribar a utilitzar la manipulació, l’engany o el maltractament per aconseguir el que vol.

El que ell recomana per no arribar a aquests extrems, és ensenyar als nens a conèixer-se i a estimar-se, amb les seves qualitats i defectes. Establir relacions sinceres i profundes.

Us animem llegir la totalitat d’aquest article amb una mirada crítica i oberta.

Si voleu llegir l’article sencer, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

https://www.pressreader.com/spain/la-vanguardia/20180829/281977493487367

Esperem que gaudiu de la lectura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *