Blocdepares torna !!!!!!!!!

L’aprenentatge lúdic pot transformar l’educació
6 / juny / 2018
Vivim per les tecnologies o amb les tecnologies!
8 / setembre / 2018

Bona nit seguidores i seguidors de Blocdepares !!!! Comença el curs i Blocdepares torna !!!!!!

Tornem a tenir moltes ganes de compartir molts recursos amb totes i tots vosaltres i sobretot tenim moltes ganes que vosaltres compartiu recursos amb nosaltres i puguem fer xarxa de les moltes coses molt interessants que ens envieu !!!!

Quant més compartim, més sabem i més ric serà el nostre bagul de recursos educatius !!!!

Avui, per començar , us proposem una Contra del diari la Vanguardia que es va publicar el passat el 4 de setembre i que hem trobat tant interessant que hem volgut que sigui el nostre primer article d’aquesta nova temporada !!!!

En la nostra primera entrada del nou curs us proposem la Contra del Psicòleg Robert Slavin que porta per títol “hem d’ensenyar a aprendre”.

Robert Slavin és psicòleg i el màxim impulsor de l’aprenentatge cooperatiu, dirigeix el centre d’investigació i reforma en l’educació de la Universitat Johns Hopkins.

El seu objectiu és assegurar l’èxit en tots els alumnes en totes les escoles, seleccionant els millors mètodes d’aprenentatge que s’ha demostrat que funcionen.

Segons Salvin un dels millors mètodes és la tutoria, el reforç d’un tutor a la mateixa classe per un alumne o un petit grup d’alumnes és més eficaç que fer classes particulars.

En molts llocs s’està ensenyant de la mateixa manera que en els anys 70, prenent notes i en els alumnes asseguts en files, en altres àmbits menys importants que l’educació això seria impensable.

La manera que els estudiants aprenguin és que es sentin còmodes participant i debatent, cal implicar-los independentment de l’edat que tinguin. Cal pensar que per ells el més important són els companys, si treballen en grups s’està aprofitant el seu interès social com a motor. La competència ben portada condueix a la cooperació i quan els nens s’impliquen i col·laboren, no tenen problemes de comportament.

Si voleu llegir la Contra, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

 

 https://www.lavanguardia.com/lacontra/20180904/451609306675/hay-que-ensenar-a-aprender.html

Si esteu interessats en el discurs d’aquest brillant psicòleg i educador, us proposem un vídeo amb una ponència seva i de Nancy Madden que va tenir lloc en una xerrada dins el marc de ponències d’un Congrés de Revolució Educativa

 

Esperem que gaudiu d’aquesta primera entrada i de les moltes entrades apassionats que ens esperen aquest proper curs!

Nosaltres prometem posar-hi tots els sentits per fer-ho possible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *