La vida de les joguines: un viatge moral !

Educar a través del joc !
29 / gener / 2018
Potencia l’aprenentatge a casa !
7 / febrer / 2018

Benvolgudes seguidores i seguidors de blocdepares!

Avui us proposem la segona entrada d’aquesta setmana dedicada al joc amb un concepte molt més abstracte del joc a través d’un audiovisual que ens ha enviat Montse Pujol, membre dels serveis audiovisuals i multimèdia del CCCB i que ens convida a veure ( i nosaltres també recomanem) aquest audiovisual anomenat LA VIDA DE LES JOGUINES, de Marta Sureda, amb una durada de 24 minuts i que tracta el JOC des d’un punt de vista més crític !!!!

Segons la seva descripció:

“Després de l’orgia nadalenca del consum, en què els més petits són les principals víctimes de moltes campanyes publicitàries, oferim un treball crític sobre les joguines i el seu tractament al món audiovisual. “El joc és la partera de qualsevol hàbit” (Walter Benjamin), a partir d’aquesta i d’altres idees, el vídeo es va endinsant en algunes qüestions nodals del món del joguet (en sentit literal i metafòric): des de les nines i les seves cases, passant pels globus i els cavalls, fins a les armes. Inclou també algunes reflexions de la poetessa Isabel Escudero sobre la importància dels contes i contra la invasió de l’imaginari dels infants per part de la potentíssima indústria audiovisual.
Aquesta col·laboració amb el Soy Cámara forma part d’un treball d’investigació més ampli de Marta Sureda: “Som Joguines”. Amb el suport de: La Volta, Kreas (Aj. de Girona) i Agita (Aj. de Figueres).”

Les dades tècniques de l’audiovisual són:

Títol: La vida de les joguines: un viatge moral

Guió i realització: Marta Sureda

Edició: Félix Pérez-Hita i Marta Sureda

Idioma: Català

Duració: 24 minuts

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=bizfiCB8gIw

Esperem que us agradi molt aquesta visió crítica del consumisme i la joguina !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *