ELS RISCOS DEL MÒBIL: L’ADDICCIÓ!

EL CONTRACTE PERSONAL DEL MÒBIL
8 / gener / 2018
BONA NIT, QUE DORMIS BÉ!
15 / gener / 2018

Aquesta primera setmana la dedicarem a una de les eines mes invasives del nostre entorn i que fins i tot és més perillosa en adults que en infants i/o adolescents però que des de blocdepares focalitzem en aquests darrers ja que si de ben petits s’acostumen a bons hàbits en el ús del mòbil, ja tenim molt de guanyat !

En la darrera entrada us vàrem facilitar el contracte d’una mare a una filla com a punt inicial de la relació dels infants en el món d’aquesta eina que té una capacitat immensa i unes conseqüències imprevisibles i irreversibles !!!

En aquesta segona entrada de la setmana us facilitem dos documents que ens ha facilitat un bon col·laborador com és el Xavi  ( un és un document sonor de RAC 1 i l’altre una web de controls de l’ús del  mòbil) que estan enfocats a prevenir la possible addicció de tothom al mòbil i un altre document que ens dona eines per generar un control en el mòbil dels nostres fills i filles.

Evidentment des de Blocdepares sempre creiem que és millor el diàleg i la confiança per sobre de qualsevol eina de control i que aquestes eines haurien de ser el darrer recurs a utilitzar però per si fos necessari us les fem arribar ! A decidir si es volen usar o no sempre hi som a temps!

ADDICCIÓ A L’ÚS DEL MÒBIL

En aquest primer apartat volem fer-vos arribar dos documents de veu del programa el Món a RAC 1 d’en Jordi Basté ( gener del 2017) de la doctora en psicologia clínica i psicòloga en el programa de conductes addictives en adolescents de l’Hospital Clínic de Barcelona, la doctora Rosa Díaz.

Segons la doctora, la principal característica d’un addicte el mòbil és la pèrdua de control. Un nen o un adolescent pot fer servir el telèfon per jugar a jocs, per conversar amb els amics, etc. S’hi pot passar molta estona o consultar-lo molt sovint.

 Per això el més important de tot és no perdre el control. Aquesta és l’alerta dels pares sobre l’ús del mòbil per evitar conseqüències irreversibles.

Quins són els primers símptomes de l’addicció?

1. L’adolescent reclama més temps de mòbil.

2. Es posa irritable o agressiu quan li prenen el mòbil.

3. Deixa de banda altres coses que li agradaven, com ara fer esport.

4. Li afecta l’horari de son.

Tot i que els nens acostumen a tenir mòbil abans dels 12 anys, és a partir dels 12 que s’ha d’estar especialment alerta. “Les conductes de risc acostumen a començar a partir d’aquesta edat”, diu la doctora.

L’ús inadequat de les noves tecnologies i fer segons quines conductes de risc tenen conseqüències que poden marcar per a tota vida. Perl’advocada i mediadora en casos de menors, María Jesús Armijo, el millor és prevenir.

 

Com podem prevenir els nostres fills?

“S’ha d’informar els adolescents de la il·legalitat de segons quines accions.

Se’ls ha d’advertir que poden cometre un delicte i que això tindrà unes conseqüències.

Els pares han de dialogar amb els fills sobre la seguretat a internet i les xarxes socials”.

Més enllà del diàleg, la millor manera d’impedir les conductes de risc és “limitar l’accés a internet als mòbils dels més petits”.

Si voleu escoltar o consultar el document sencer, ho podeu fer en el següent link:

http://www.rac1.cat/programes/el-mon/20170111/413252928921/addicio-mobil-nens-adolescents-clinic-ciberbullying.html

EINES DE CONTROL EN L’ÚS DELS MÒBILS

En aquest sentit i sempre tenint en compte que la primera mesura és la del diàleg i la confiança, us facilitem 6 apps com a eines de control de l’ús dels mòbils, de les quals en totes elles podem mesurar el grau de control necessari depenent de l’ús que se’n faci i sobretot remarcant des de blocdepares que aquestes eines no han de ser un mitjà per tenir controlats i retinguts els nostres fills i filles sinó un mecanisme de prevenció només a usar quan sigui necessari!! No cal fer servir d’excusa l´’us del mòbil per tenir els nostres fills “hipercontrolats” per la nostra tranquilitat amb proteccions que  a la llarga els faran més febles !!!!

Si voleu accedir a les 6 apps com Kidsplace, Mmuardian, Qustodio, Net NAnny, Norton Family o Kuukla i conèixer-les amb més detall, ho podeu fer clicant el següent link de la web Bekiapadres on trobareu l’explicació detallada de les 6 apps i el perquè del seu ús!

6 apps de control parental en Bekiapadres

Esperem que els recursos que hem facilitat siguin de bon ús i molt útils de cara a la novetat del mòbil a casa !!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *