RECOMANACIÓ DE JOCS: JOCS DE CONSTRUCCIÓ

RECOMANACIÓ DE JOCS: ALTRES EDITORIALS
4 / gener / 2018
EL CONTRACTE PERSONAL DEL MÒBIL
8 / gener / 2018

TRIGONOS, KAPLA CHALLENGE I TAULA DE JOGUINES ECOLÒGIQUES

En aquesta darrera entrada de recomanacions de jocs ens hem decidit per jocs de construcció i jocs per a més petits però són jocs on els grans també podem interaccionar i jugar amb els més xics !!!

RECOMANACIÓ 1: TRIGONOS

Trigonos és la marca de joguines de fusta de construcció de cases i espais mitjançant la unió de pals amb peces de fusta !!! Podeu arribar a ser grans enginyers dissenyant les típiques cabanes o altres construccions amb les peces de Trigonos!

Aquest any però la novetat de Trigonos és un joc de construcció anomenat Trigonos Mini, que esdevé un joc de construcció que no necessita tant espai com el germà gran!!!!

Per saber-ne més, us proposem l’explicació de la seva web: www.trigonos.cat

Per a crear, aprendre i vèncer reptes…

A simple vista sembla un joc per a fer estructures, però el seu potencial va molt més enllà: a través del joc amb formes uni- bi- i tridimensionals es poden aprendre, de primera mà, conceptes bàsics de geometriamatemàtica i física, sense referir-s’hi amb els seus noms científics.

Mentre el nen o la nena es dedica a unir els llistons amb els daus per a crear estructures que poden servir de cabanes, laberints, refugis, ponts, botigues i molt més, va aprenent conceptes com les proporcions, les distàncies, el volums, els angles, a més de fomentar la col·laboració si s’hi juga en grup. El Trígonos és un joc que garanteix diversió il·limitada, doncs permet que els nens construeixin la seva realitat a mesura que la imaginen.

El fet de construir una caseta per a jugar amb els amics implica l’aprenentatge inherent de competències que segurament els seran útils durant tota la vida, com la capacitat de concentració i l’estructuració metòdica del pensament.

Els més menuts potser començaran per fer combinacions geomètriques o escultòriques amb els daus (enforteix la coordinació mà-ull) i, poc després construiran una estructura que servirà de joc simbòlic: s’hi amagaran, col·locaran les seves nines o objectes preferits a l’interior i interactuaran amb altres nens i nenes dins i fora de l’estructura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECOMANACIÓ 2: KAPLA CHALLENGE

Segurament tots vosaltres coneixeu les peces rectangulars de Kapla per fer totes les construccions que us podeu imaginar i amb el tamany que vulgueu !!!!

Però aquest 2017 Kapla ha anat més enllà i ha publicat la seva joguina Kapla Challenge que és un joc de petit format amb 16 peces de Kapla i 12 cartes de repte en que els jugadors ( mínim 1 jugador) hauran de resoldre els reptes de les construccions de les 12 cartes !!! Els reptes ( formes a construir) no són sempre senzilles cosa que ens pot portar a buscar durant força estona la manera de resoldre els entrebancs per arribar a aconseguir la construcció desitjada !!!

Seguidament us proposem l’explicació del que és Kapla segons la seva web: www.kaplacat.cat

El Kapla és un joc pedagògic que gaudeix d’un ampli reconeixement a tots els centres educatius de França des de fa 20 anys. Podríem parlar de Kapla com un joc tradicional de construcció tot i que, alhora, és ben diferent i innovador, ja que té com a base per al joc peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació, sense encaixos, d’aquestes peces, els alumnes poden arribar a construir figures com les que es poden veure a les imatges, sempre comptant amb l’ajuda de l’animador-pedagog.
Kapla és un joc que crea curiositat, desenvolupa la imaginació, l’esperit d’equilibri i la concentració. Els nens comencen amb nosaltres un procés de creació original i exigent. Triant i adaptant les formes ; adopten tècniques i processos específics que demanen al mateix temps rigorositat i imaginació.

 

 

 

RECOMANACIÓ 3: JOGUINES ECOLÒGIQUES I TAULA CORBA DAS BRETT

Els amics de la botiga Joguines Ecològiques, situada a la plaça dels Màrtirs de Vic, ens fan arribar una novetat d’aquest any com és la taula corba DAS BRETT, una fusta que es pot definir com ells mateixos ho fan en la seva web: www.joguinesecologiques.cat

El seu disseny està basat en la pedagogia Pikler del desenvolupament del moviment lliure dels nadons ja que des dels primers mesos de vida pot ser utilitzada com una hamaca per deixar reposar el nadó al terra.

Quan el nadó creix és un material fantàstic que l’acompanya en els primers gatejos (en posició pont) i fins al desenvolupament complet del joc lliure i el treball de l’equilibri quan el nen / a ja camina sol a partir dels 18-24 mesos.
Amb el temps cada nen / a inclou la taula corba en el seu joc de manera pròpia i segons els seus interessos. A vegades utilitzada com un joc de balanceig, altres com una pista per llençar els cotxes, fins i tot pots ser un tobogan, un banc per llegir o descansar i així fins a una infinitat de possibilitats!
A més la taula corba Das Brett és l’única del mercat que inclou un manual d’exercicis de fitness per als adults! Què més es pot demanar?

Das Brett no només és una joguina, és un element que canviarà la dinàmica de tota la família i no deixarà de sorprendre’us!

Esperem que totes les recomanacions de jocs que us hem fet arribar  us hagin estat molt útils !!!!

I sinó sempre les podeu guardar per més endavant ! No tot el joc de taula s’acaba en aquestes dates !

Jugueu tot l’any !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *