RECOMANACIÓ DE JOCS: ALTRES EDITORIALS

RECOMANACIÓ DE JOCS: DEVIR
3 / gener / 2018
RECOMANACIÓ DE JOCS: JOCS DE CONSTRUCCIÓ
5 / gener / 2018

Avui us proposem una nova entrada de recomanacions de jocs que hem fet durant aquests dies a blocdepares i en aquesta  entrada hem fet una mica de olla barrejada de jocs que creiem que són molt interessants i de editorials diferents !!!!!!

En aquesta recomanació hem recollit 5 jocs diferents i que creiem que són molt adients per tots el públics!!!!

RECOMANACIÓ 1: BATALLA DE OVEJAS (Ludilo)

Aquest joc publicat per Lúdilo és un dels jocs que més ens agrada i que sempre que el traiem a la taula triomfa com la coca cola !!!!! És un joc d’estratègia pura en el que l’objectiu de cada jugador és repartir les seves ovelles ( 20 fitxes) per tot el tauler ocupant quantes més caselles millor.

En el nostre torn, hem de repartir (separar) la nostra pila de fitxes en línia recta tenint en compte que no podem saltar les  fitxes dels jugadors contraris que tinguem pel camí, de manera que en el mateix moviment posem fitxa i bloquegem el camí dels altres jugadors.

Batalla de Ovejas és un joc molt divertit, molt senzill d’aprendre, amb un gran component d’estratègia i que creiem que és dels jocs que ha d’estar present a totes les cases ! A més a més, els acabats i les fitxes són molt boniques i de gran qualitat!

Si en voleu saber més, podeu mirar el vídeo de Lúdilo sobre el joc:

DADES TÈCNIQUES

Nom del joc: Batalla de Ovejas

Editorial: Ludilo

Autor i dibuixant: Francesco Rotta i Andrea Femerstrand

Nombre de jugadors: de 2 a 4

Edat: a partir de 6 anys

Durada: 15-20 minuts

Tipus de joc: joc d’estratègia i col·locació de peces

RECOMANACIÓ 2: SUSPEND (Melissa & Doug)

Suspend és un joc d’equilibri en el que els jugadors/es hauran de posar a prova el seu pols i posar les peces del color  que el dau dictamini de forma que pengin d’un punt i s’aguantin les unes sobre de les altres!!!!

És un joc molt interessant ja que es pot jugar en la modalitat cooperativa on tots els jugadors/es juguen junts per aconseguir posar totes les peces sense que caiguin o podem jugar en la modalitat competitiva de manera que cada jugador intentarà ser el qui més peces ha posat sense que caiguin !!

Des del blocdepares creiem que és un dels millors jocs per gaudir-ne junts i la prova és que sempre que l’hem ensenyat ha estat un èxit!!!

Si en voleu tenir una idea real, ho podeu fer mirant el vídeo següent:

 

DADES TÈCNIQUES

Nom del joc: Suspend

Editorial: Melissa &  Doug

Nombre de jugadors: mínim 2 fins a 8 jugadors

Edat: a partir de 5 anys

Durada: 15-20 minuts

Tipus de joc: joc d’habililtat i equilibri i  col·locació de peces

RECOMANACIÓ 3: PATCHWORK  (Maldito Games)

Aquest és un dels millors jocs de dues persones al que hem jugat ! Es tracta d’un joc en el que cada jugador ha de completar el millor que pugui un tauler quadrat amb fitxes de diferents formes i que  cal obtenir botons per poder comprar les fitxes adients!!!

Al mig de la taula hi ha un tauler que té una doble funció: per una banda és el mesurador de temps de la partida i per l’altra banda et permet obtenir botons com a recompensa per poder comprar les peces que has de posar en el tauler propi de cada jugador.

És un joc d’estratègia i col·locació de peces que és èxit assegurat a la taula!

Si el voleu conèixer detalladament, ho podeu fer mirant aquest vídeo dels amics juganers de Zacatrus!

 

DADES TÈCNIQUES

Nom del joc: Patchwork

Editorial: Maldito Games

Autor i disenyador: Uwe Rosenberg i Klemens Franz

Nombre de jugadors:  2 jugadors

Edat: a partir de 8 anys

Durada: 20-30 minuts

Tipus de joc: joc d’estratègia i  col·locació de peces

RECOMANACIÓ 4: KINGDOMINO (Blue Orange i Morapiaf)

Aquest joc ha rebut el premi a millor Joc de l’any a Alemanya, el país referent del joc de taula i finalista en el As d’Or, el premi francès de jocs de taula !!!! Per tant, estem davant un joc molt ben valorat cosa que ens mostra que alguna cosa diferent ens aporta!

Kingdomino és un joc de construir el propi tauler de cada jugador mitjançant la unió de fitxes de domino que enlloc de nombres, tenen uns dibuixos i colors en forma de peça de domino. Cada jugador té l’objectiu d’aconseguir construir un tauler de 5×5 quadrats al voltant del seu castell i puntuant per tantes fitxes del mateix color que es toquin i acumulin corones en les mateixes fitxes !!!

És un joc molt entretingut, amb un enorme component d’estratègia i amb la quantitat justa de interacció entre jugadors.

Si en voleu conèixer més detalls, ho podeu fer mirant el següent vídeo de Jugando con Ketty, un dels blocs de referència en matèria de jocs de taula:

 

DADES TÈCNIQUES

Nom del joc: Kingdomino

Editorial: Morapiaf  (Blue Orange és la editorial originària)

Autor i disenyador: Bruno Cathalà i Cyril Bouquet

Nombre de jugadors:  mínim 2 jugadors i fins a 4 jugadors

Edat: a partir de 8 anys

Durada: 20-30 minuts

Tipus de joc: joc d’estratègia i  col·locació de peces de domino

RECOMANACIÓ 5: PASSWORD EXPRESS (looping games i brain picnic)

Aquest joc és una de les novetats de Brain Picnic i Looping Games del 2017 i és un joc on es tracta de ser el més ràpid en dir paraules relacionades amb una tema i que continguin la lletra que ens mostra la carta!! La seva originalitat rau en el fet que de cada tema podem trobar quatre paraules on la lletra que ens mostra una carta estigui en primera posició, en segona posició, en tercera posició o en qualsevol altre lloc de la paraula i en funció de la posició ens donarà més o menys punts !!!!

És un joc relacionat directament amb la llengua i molt interessant per la seva mecànica original i perquè combina rapidesa i llengua!!!!!

A blocdepares aquests tipus de jocs ens agraden molt ja que ens permeten aprendre coneixements però d’una manera molt divertida i amena !!!!

Si en voleu saber més detalls, podeu veure aquest vídeo dels amics juganers de Zacatrus:

 

DADES TÈCNIQUES

Nom del joc: Password Express

Editorial: Looping Games i Brain Picnic

Autor i diseny: Roberto Pisonero i Pedro Soto

Nombre de jugadors:  mínim 2 jugadors i fins a 10 jugadors

Edat: a partir de 8 anys

Durada: 15 minuts

Tipus de joc: joc de rapidesa i relacionat amb la llengua.

Esperem que gaudiu jugant a jocs tant interessants !!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *