Impaciència i temptació

Aprenent al seu ritme !
8 / novembre / 2017
Xerrada de Joan Turu a Gironella: “Fomentem la creativitat dels nostres infants”
20 / novembre / 2017

Aquesta setmana passada, el programa de TV3 “Economia en colors” ha parlat més d’educació, que no pas d’economia. El programa tracta sobre l’impaciència, la temptació i la capacitat d’autocontrol. Ser capaços de fer un sacrifici ara, per obtenir una recompensa en el futur. I un dels experiments més cèlebres de la història per avaluar-ho és el Marshmallow Test. Un professor de Stanford va posar uns quants nens, d’un en un, sols davant d’un caramel en una habitació blanca amb la promesa que si no se’l menjaven, els en donaria dos. Què va fer cada nen? I, més important, com els ha anat la vida als qui van tenir paciència i als qui no?

Us podem avançar (spoiler !!!) que els que no es mengen el caramel els hi va molt millor la vida que els que no aguanten la temptació. Amb aquests resultats, el professor Walter Mischel es va preguntar si ja estem predeterminats des de petits. I la seva resposta (un altre spoiler !!!!!) és que no. Que amb disciplina, constància i treball, podem obtenir tècniques per millorar el nostre autocontrol i la nostra atenció. Ja que l’important no és el talent que hom tingui, sinó el treball que dedica per millorar-lo. I totes aquestes tècniques per millorar la nostra atenció, s’aprenen a l’escola i a casa. I per resoldre aquesta darrera qüestió, no us fem un altre spoiler i deixem que ho esbrineu al final del programa.

Gaudiu tant com nosaltres en aquest programa d’Economia en colors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *