Youtubers: Els nous ídols!

Els millors jocs educatius per a nens i adults
20 / juliol / 2017
3 pilars per ser un/a educador/a Montessori o simplement un/a súper educador/A!
9 / agost / 2017

Benvolguts amics i amigues del blocdepares!

Ni Messi, Ni Luna, Ni Justin Bieber…. els nous ídols dels nostres fills i filles són uns personatges molt més reals alhora que molt més particulars ja que no són especialistes en cap modalitat esportiva, música sinó que són verdaders mags del Youtube, persones que pengen recomanacions, consells, vídeos “parida”, etc…

Pels adults ens pot semblar extrany i fins i tot una gran pèrdua de temps, però els nostres fills i filles estan enganxats al nou fenòmen mediàtic! La majoria d’ells tenen milions de visites, cobren per penjar vídeos !!! Però qui són en realitat, com van arribar a ser un fenòmen social, que atrau als nostres fills i filles?? Aquestes preguntes intenten ser contestades en aquest documental que va emetre TVE en prime time el passat 9 de Juliol !

 

 

Seguidament us proposem la sinapsi de TV3:

Quina és la clau de l’èxit d’aquests nois i noies que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s’han convertit en estrelles? Tenen a YouTube audiències que les televisions no s’atreveixen a somiar. Són autèntics ídols entre els nens, adolescents i joves. Els persegueixen els fans. Omplen estadis. Esgoten llibres. Els busquen els anunciants.

Auronplay 5.700.000 subscriptors
Celopan 2.050.000 subscriptors
Dulceida 1.260.000 subscriptors
Mikeltube 365.000 subscriptors
Jordi Wild (El rincón de Giorgio) 6.600.000 subscriptors
Wismichu 5.780.000 subscriptors

Són els youtubers que participen en el “30 minuts” d’aquesta setmana. Tenen a YouTube audiències que les televisions no s’atreveixen a somiar. Són autèntics ídols entre els nens, adolescents i joves. Els persegueixen els fans. Omplen estadis. Esgoten llibres. Els busquen els anunciants.

Al juny, Youtube es va tornar a omplir d’imatges de les onades de fans que rebien ElRubius i altres youtubers molt populars a l’aeroport de Mèxic. El cap de setmana del 8 i 9 de juliol els seguidors de Dulceida ompliran la Fira de Barcelona durant el seu festival de moda. Els actes amb youtubers com a protagonistes se succeeixen i arrosseguen sempre multituds.

Quina és la clau de l’èxit d’aquests nois i noies que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s’han convertit en estrelles?

YouTube és “la tele” dels joves. I el fenomen suposa una esquerda generacional i comunicativa, una nova manera d’entretenir-se que molts adults ignoren o no entenen.

Un reportatge de: Esther Llauradó i Víctor Díaz

Producció: Sandra Rierola

Imatge: Carles de la Encarnación

Muntatge: Moisès Casanovas

Esperem que gaudiu d’aquest vídeo!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *