Diguem-nos coses boniques!

Davant el ciberassetjament, cibercriteri
29 / maig / 2017
Xerrades TED: Com educar sense premis ni càstigs!
20 / juny / 2017

Estimats seguidors i seguidores de Blocdepares!!!

Avui fem una entrada perquè volem fer  un homentage a una PERSONA que ens ha deixat darrerament i que a la gent del blocdepares ens ha colpit especialment ja que era un dels nostres “homes de capçalera” amb articles, vídeos, frases i tot tipus de recursos que hem penjat durant aquests 6 anys de vida com a bloc.

Avui, i ja havent passat alguns dies però sense haver paït del tot la notícia, volem dedicar el nostre article a l’últim escrit que hem trobat de’n Carles Capdevila, un dels nostres ! Gràcies Carles per tot el que ens has deixat i per tot el que has aportat en el món de la pedagogia de veritat !!!!!

Avui doncs us deixem amb  “diguem-nos coses boniques” que és brutal i més sabent que la va escriure pocs dies abans de marxar, com sempre ens deixa un llegat, o més que un llegat, un tresor que cal conserva.-lo grabant les seves ensenyances  a foc sempre i on sigui possible, “l’actitud marca la diferència” i això és la clau de la felicitat, a la tolerància i a l’autoestima.

Diguem-nos coses boniques

QUAN PARLO en algunes xerrades de “viure amb humor”, no vull dir que riguem tot el dia. Ni es pot ni cal. Tenir humor vol dir tenir moral, i tenir moral vol dir tenir valors. Estar d’humor vol dir tenir una bona disposició, ser positiu. Si a sobre la ironia ens acompanya, trobarem complicitats i somriures o rialles que ens ajudin a superar mals moments.

En temps difícils, i els actuals ho són, l’actitud marca la diferència. I aquesta s’alimenta de l’autoestima, que no deixa de ser el balanç de com estem amb nosaltres mateixos quan passem comptes. Tendim a carregar o descarregar l’autoestima en funció del que diuen o pensen de nosaltres. Aquest carregador sembla fàcil i és enganyós, perquè donem massa pes a la valoració de l’altre, que sempre serà apressada o s’expressarà en likes superficials a les xarxes. En una societat competitiva costa trobar elogis personalitzats i de veritat, tots anem prou enfeinats.

Fa temps que penso que el més important, el més decisiu, el més transformador, és el que ens diem a nosaltres mateixos. De la mateixa manera que si ens agradem al mirall aquell dia sortirem amb més ànims al carrer, és bo treballar un altre mirall, l’interior, i no demanar-li qui és més bonic, sinó dir-nos coses boniques. No es tracta d’ensabonar-nos ni d’enganyar-nos, que tractant-se de nosaltres mateixos no colaria. L’exercici és més seriós. Cada dia de la nostra vida té dues versions, la cara A i la cara B. I com que està de moda la queixa, i pensar que els altres tenen més sort i mai rebem el que ens mereixem, solem ficar-nos al llit carregats de retrets contra el món. Si hi penses bé i ho treballes, cada dia t’ha dut coses bones, aprenentatges enriquidors. I si els vas recordant, si construeixes un relat cert sobre la part positiva del que et va passar ahir, sortiràs a afrontar l’avui amb més ganes.

Carles Capdevila 27-05-2017

També hem volgut compartir amb vosaltres un vídeo d’una de les ponències més increïbles de’n Carles, “viure amb humor”

És una hora i poc d’un vídeo motivador, genial, optimista i …

 

Finalment us compartim el seu bloc on podreu trobar un recull de tots els seus articles i vídeos!!!!!

Des del blocdepares no deixarem de recordar la filosofia de vida de’n Carles i intentarem que el seu mestratge quedi en nosaltres com una capa fixe, com una segona pell !!!

http://www.carlescapdevila.com/ca/category/blog

Gràcies Carles !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *