Propostes literàries per Sant Jordi

Per què és urgent un canvi profund en educació?
6 / abril / 2017
Ensenyar-los a demanar perdó
28 / abril / 2017

Des del Blocdepares, som uns fervents defensors de la importància de la lectura entre els infants i joves. L’accés al món literari, és una de les millors portes d’entrada per una bona formació personal i intel·lectual.

Amb la diada de Sant Jordi a tocar, és un molt bon moment per mostrar el camí de la lectura als nostres fills i filles. Per aquest motiu us proposem un conjunt de recomanacions que hem trobat a diferents blocs per aquest Sant Jordi 2017, com també blocs més especialitzats que us poden donar pistes per quin llibre triar per aquest Sant Jordi com ara:

 http://www.clubpequeslectores.com/

http://www.diarieducacio.cat/novetats_santjordi

Des del Bloc “Petit explorador” ens fan un seguit de recomanacions per diferents grups d’edat: Infantil, Primària, Juvenil i també per a pares i mares:

Infantil

 • SANT JORDI I EL DRAC

La llegenda de Sant Jordi adaptada per als més petits i il·lustrada per Roser Calafell.

 • EL MONSTRUO DE COLORES POP-UP

Alguna vegada us heu fet un embolic amb les vostres emocions? Doncs això mateix li ha succeït al monstre de colors, que haurà d’aprendre a posar en ordre l’alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma. Amb aquest àlbum il·lustrat el vostre fill podrà identificar amb facilitat les diferents emocions que viu durant el dia.

 • EL PISPALLIBRES. QUI ESTÀ ROBANT TOTS ELS CONTES?

A cada casa, a cada llit, es llegien llibres amb delit. Però, de sobte, els llibres de contes dels animals del bosc comencen a desaparèixer. Es tracta d’un lladre de llibres? Qui serà? una valenta conilleta decideix resoldre el misteri.

 • LLEPAFILS

El llibre és una història dirigida a grans i a petits, que parla del menjar, dels problemes que genera i de les possibilitats de superar-los, de màgia, d’il.lusió i d’afany d’anar endavant. Aliments, màgia i misteri.

 • LA PEQUEÑA ORUGA GLOTONA DESPLEGABLE MINI

L’eruga era molt petita, però tenia un gana enorme. Així que es va passar tot aquest conte menjant, travessant pàgina després de pàgina. Fins que finalment es va convertir, com totes les erugues, en papallona.

 • ADIVINA CUÁNTO TE QUIERO

De vegades, quan estimem a algú molt, molt, intentem trobar la manera de descriure la grandària dels nostres sentiments. Però com ens mostra aquesta meravellosa història, l’amor no és una cosa fàcil de mesurar.

 • ELMER

Elmer, encara que sembli difícil de creure, és un elefant de mil colors: verd, blau, blanc, rosa, groc… Impressionant!, veritat? Però a Elmer no li fa gens de gràcia ser així, així que un dia decideix escapar-se de la manada i buscar un remei per poder tenir el mateix color de pell que els altres…

 Primaria

 • TRANQUILS I ATENTS COM UNA GRANOTA

Els nens d’avui solen ser inquiets i dispersos. A alguns els costaagafar el son, altres estan inclús estressats. Com ajudar-los a calmar-se i relaxar-se? La meditació és una eina senzilla i eficaç, que s’adapta perfectament a les necessitats dels petits i els pot aportar beneficis immediats

 • EL PETIT PRINCEP

El petit príncep és un d’aquells llibrets que no oblidarem. Parla del complicat món dels adults i també dels sentiments humans més autèntics.

 • DIARI DEL GREG

El Greg és un preadolescent que escriu un diari on explica i dibuixa les seves divertides aventures. De forma molt còmica, va explicant les històries que li passen dins i fora de l’institut amb la seva família, els seus amics i els seus companys.

 • GERONIMO STILTON

Geronimo Stilton es un ratoli com cal, respectuos, disposat al que calgui per ajudar. La col·leccio de Geronimo Stilton recull molts llibres adreçats a nens i nenes en edat de llegir.

 • EMOCIONARIO. DI LO QUE SIENTES

Ajuda als nens a conèixer les seves emocions i a dialogar sobre els seus sentiments. D’aquesta manera, podrà gestionar-les adequadament i, així, sentir la seva vida amb tot el seu potencial. 42 estats emocionals perquè el nen (i l’adult) aprengui a identificar-los i, així, pugui dir el que realment sent.

 • DE QUIN COLOR ÉS UN PETÓ?

A Mònica li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs… però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Com podria descobrir de quincolor són els petons?

Juvenil

 • LEAL + INSURGENTE + DIVERGENTE

Una elecció pot transformar-te. Una elecció pot destruir-te. Una elecció et defineix. Saga nº1 de vendes a Estats Units.

 • TANIA VAL DE LUMBRE

Un llibre que parla d’una nena que les dues coses que més li agrada fer són: lliscar en trineu al crit de «velocitat i autoestima» i, el segon que més li agrada és estar amb el seu adorat Gunnvald, que encara que té setanta-quatre anys és el seu millor amic.

 • KAMAL I ELS ALFABETISTES

En aquesta trepidant aventura entre Istanbul i Berlín; mitjançant un mosaic de cultures i un collage de maneres de veure i viure la vida; a través d’un ritme endimoniat, a base d’humor, ironia i riallades, amb transformacions, violacions de domicili i fins i tot teories sobre la fi de l’univers.

 • NINA. DIARIO DE UNA ADOLESCENTE

Nina és ingènua, inconformista, un remolí… I als seus 16 anys, té un munt de dubtes pel seu cap… És normal sentir-se rara? Com pot saber si besa bé? En què vol convertir-se quan sigui gran? i, en definitiva… trobarà el seu lloc al món?

 • EL HOBBIT

En Bilbo, un hòbbit que gaudeix d’una vida confortable i tranquil.la, iniciarà un viatge “d’anada i tornada” fins a l’antic i llunyà reialme de la Muntanya Solitària, on pretenen squejar el tresor del drac Smaug.

 • FRANKESTEIN

El doctor ha donat vida a un ésser d’aspecte abominable, que s’ha tornat en contra d’ell i des de llavors ha hagut d’enfrontar-se al rebuig i el maltractament d’un món que ho va aïllar fins a la desesperació.

 • AFTER

Aquest nou llibre, explora la història de l’amor infinit entre la Tessa i  en Hardin des d’un altre punt de vista. Si us han demanat aquest llibre per sant Jordi us recomanem que primer llegiu aquest article.

Pares

 • LES 100 LLISTES PER A PARES I MARES

El mètode checklist, juntament amb Petit Explorador, et proposa 100 llistes que abracen els diferents temes que caldrà que tinguis en consideració d’ara endavant i que afecten tots els àmbits de la teva vida: el personal, de salut, cultural, d’entreteniment i, en general, el dia a dia.

 • EDUCAR SENSE CRIDAR

Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare,educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

 • L’ESCOLA AL DESCOBERT

Fruit del convenciment que només un coneixement de la realitat escolar ens permetrà contribuir a la seva millora nasqué aquest llibre. El llibre ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos en l’interior del dia a dia de les escoles d’Educació Infantil i Primària.

 • LA PITJOR MARE DEL MÓN

Si necessites que els matins deixin de ser una carrera contrarellotge per aconseguir que els teus fills, que es resisteixen a llevar-se, entrin per la porta de l’escola amb un aspecte presentable, si la tornada a l’escola et torna boja, si no aconsegueixes que mengin mai verdura, si et costa mantenir l’ordre a casa, si ja no saps què respondre quan els teus fills et demanen un gos… necessites aquest manual amb urgència perquè hi ha vida més enllà de la perfecció. Llegeix-lo i sigues benvingut al club dels pares i mares imperfectes!

Des del Bloc “Pares i nens” ens fan les següents recomanacions.

 • “Juguem a fet i amagar”

Aquesta nova col·lecció de contes és fantàstica pels més petits de casa: pestanyes i solapes per aixecar, rimes, format petit i resistent, il·lustracions molt boniques, animals,… Segur que aconseguiran atraure l’atenció del nens i nenes i els introduiran de forma lúdica en la lectura.

 • “Qui, què, què”

Diversió assegurada amb aquest llibre-joc que potencia la capacitat d’observació del petits, així com la seva capacitat de deducció. A més posarà a prova la seva agudesa i memòria visual. Si voleu un bon consell, no tingueu pressa i observeu bé les seves magnífiques i entranyables il·lustracions abans de passar pàgina.

 • “Això no és una selva”

S’han unit en aquest conte una gran autora amb una de les nostres millors il·lustradores, donant fruit a un conte tendredivertit, molt expressiu i que de ben segur us enamorarà. A més, grans i petits us sentireu identificats amb ell i amb l’etapa per la qual passa la seva protagonista: l’etapa de dir “no” a tot.

 • “Un amic com tu”

Un conte preciós sobre la amistat, la tolerància i la convivència. Un dia un esquirol i un ocell es troben al bosc i de seguida es fan amics i gaudeixen junts de jocs, riures i aventures tot i ser molt diferents l’un de l’altre. Aquest diferència serà la que els farà qüestionar-se si la seva amistat pot continuar o no.

 • “Petita a la jungla”

Un conte tendre amb molts tocs d’humor. Petita és una moneta farta de ser petita i perdre’s part de la diversió. Per aquest motiu decideix emprendre un repte: arribar al cim de l’arbre més alt de la selva. Pel camí s’adonarà que és petita, però que tot i així pot fer grans coses i viure grans aventures.

 • “No renteu aquest ós”

L’ós del nostre protagonista està molt brut així que el seu pare decideix posar-lo a la rentadora sense fer cas de l’advertiment de l’etiqueta. En sortir-ne l’ós és totalment diferent, tant diferent que ara és de veritat i es passeja per tota la casa fent el trapella. ¿Com acabarà aquest enrenou?

 • Col·lecció “contes amb ciència”

Uns contes molt originals i curiosos que a partir de relats explicats amb rima pretenen acostar la ciència als nens i fer-los descobrir alguns dels seus conceptes més importants. Amb apartat final perquè pares i professors puguin resoldre els dubtes dels més petits.

 • “Santi, Jordi, la princesa i el drac” (de Berta Rubio i Montse Mazorriaga)

Una versió de la llegenda de Sant Jordi ben diferent però per altra banda molt actual. Tenim un drac jubilat que ja no menja princeses sinó que cultiva un hort i una princesa descabellada que tot el dia va en bicicleta d’una casa a una altra, doncs té dues famílies. Un conte que mostra la diversitat familiar i pretén normalitzar les famílies enllaçades i les seves relacions entre els seus membres.

 • “Aprenent de cavaller”

Aquest nova col·lecció per a primers lectors ens ha agradat molt. Aventures divertides i entretingudes, amb un llenguatge força ric i una extensió de text adequada, lletra gran i il·lustracions per fer-lo més amè. En Sam no està gaire content d’anar a viure un temps amb els seus tiets. Fins que descobreix quelcom màgic que pot ajudar-lo a fer realitat el seu somni: convertir-se en un autèntic cavaller.

 • “Els imaginaris”

Pels més grans de casa aquesta és una novel·la tendre que els farà imaginar i viure aventures, misteris, intrigues i fins i tot moments d’una mica de por. La protagonista té una ment meravellosa capaç d’imaginar mons increïbles i personatges únics com en Rudger, el seu amic imaginari.

Totes aquestes recomanacions les podeu trobar als següents links:

http://paresinens.cat/nensinenes-jp/recomanacions-contes-lllibres-sant-jordi-2017/

http://blog.petitexplorador.com/recomanacions-llibres-sant-jordi-2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *