La base d’un cervell sa és la bondat i es pot entrenar

20 idees clau per construir l’escola del Segle XXI (per Nati Bergadà)
27 / març / 2017
Les famílies han de poder participar en el desenvolupament dels projectes educatius de les escoles
3 / abril / 2017

Aquesta és una entrevista a Richard Davison, doctor amb Neuropsicologia, investigador en neurociència afectiva i professor d’universitat de Psicologia i Psiquiatria.

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20170327/421220245383/la-base-dun-cervell-sa-es-la-bondat-i-es-pot-entrenar.html

En les seves investigacions sempre han estat centrar en els mecanismes cerebrals implicats en la depressió i la ansietat.

Quan encara estava estudiant va descobrir la meditació i va anar a la Índia a investigar com entrenar la seva ment. Va observar que una ment en calma pot produir benestar en qualsevol tipus de situació, investigant les bases de les emocions i mitjançant les proves que van fer amb meditadors, va veure com les estructures del cervell poden canviar en tant sols dues hores.

Un dia va conèixer al Dalai Lama i li va proposar que s’enfoqués en l’amabilitat, la tendresa i la compassió, en lloc de l’ansietat i la depressió.  Així que va descobrir que el cervell té diferents circuits per la compassió o l’amabilitat i que a més es poden entrenar a qualsevol edat, o que estimulant la tendresa a nens i adolescents, milloren els resultats acadèmics, el seu benestar emocional i la salut!

En l’entrevista trobareu petits-grans descobriments com aquest que us acabem d’explicar, esperem que la gaudiu.

Així que amabilitat, tendresa, compassió i salut!!!!30

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *