Tres coses per recordar als nostres fills abans d’anar a dormir.

10 imatges de la relació pares i filles
17 / febrer / 2017
10 estratègies per educar els infants en intel·ligència emocional
23 / febrer / 2017

Navegant per la xarxa ens hem trobat aquest deliciós post del blog http://emociones.eu/ sobre tres coses per recordar als nostres fills abans d’anar a dormir, que no us podeu perdre !!!!

Cada nit, abans que els nostres fills tanquin els ulls per anar a dormir, seria meravellós que recordessin com a mínim aquestes tres coses, des de la veu de les nostres paraules com a pares, mares i/o educadors. Després d’un llarg dia ple d’activitats organitzades, participants en dinàmiques escolars i en contacte amb d’altres adults de referència, s’acumulen molts comentaris i situacions de comparacions entre nens. Està generalitzat que, durant la majoria de temps, els nens per error dels adults, escolten com haurien de ser i no són…..

Anar a dormir amb aquests tres records, els ajudarà a créixer amb una autoestima més ajustada i forta:

PRIMER:

ETS ÚNIC, I AIXÒ SIGNIFICA QUE NINGÚ ÉS COM TU, NI TU ETS COM NINGÚ. NO HO NECESSITES I AIXÒ ET CONVERTEIX EN ALGÚ INCREÏBLE.

 

Amb aquest missatge volem reforçar la seva identitat i autenticitat, doncs per sobre dels resultats acadèmics en les etapes escolars de la infància (per error valorem als nostres fills per les seves notes) hi ha el valor d’acceptar-se a un mateix, ja que qui ets durant la infància, t’ajudarà a ser en l’etapa de l’adolescència.

SEGON:

ÉS UNA SORT PODER SER ELS TEUS PARES, GAUDIM VEIENT-HE COM SOMRIUS I OBSERVANT-HE FELIÇ FENT LES COSES QUE TANT T’AGRADEN: LLEGIR, JUGAR, ESTAR ESTIRAT AL TERRA FENT PUZLES I PINTANT,… ENS SENTIM MOLT AFORTUNATS.

 

Aquest record permet a l’infant identificar en les nostres paraules, tot allò que observem en ell i que el fa feliç. Això permetrà que trobi el seu propi camí enfocant-se amb les seves inquietuds i talents i no tant amb allò que la societat espera d’ell. Es necessari no projectar com a pares, les nostres preferències. Deixem que per ells mateixos descobreixin i explorin. La seva felicitat és la nostra felicitat, i no pas a la inversa. A més a més, l’infant percep així acceptació i amor incondicional, tant essencials com útils pel desenvolupament d’una sana autoestima.

TERCER:

T’ESTIMO

Saber que els estimem tal i com són, sense condicions, però amb responsabilitat, els dóna aquella seguretat que ningú més pot donar-los, doncs som els seus referents emocionals. No pot passar un dia, a on els nostres fills no escoltin de les nostres paraules que els estimem. Això es converteix en una finestra des de la qual podem observar els sentiments i vincles entre pares i fills. No desaprofitem aquesta oportunitat.

 

Qui vulgui llegir el post original, el trobarà a: http://emociones.eu/2017/02/trescosasrecordarlenuestroshijos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *