JOGUINES CONNECTADES: NOUS PERILLS, GRANS PERILLS!

40 consells per potenciar el creixement dels nostres infants, per Nati Bergada
26 / gener / 2017
TOTS iguals, TOTS diversos!
2 / febrer / 2017

Seguint una miqueta amb el fil de l’entrada de fa dues setmanes i referent al tema de la seguretat a les xarxes, avui us proposem un article molt interessant que ens ha facilitat el bon amic Víctor i que fa referència a un concepte molt nou respecte les joguines de la nostra infantesa: les joguines connectades.

Aquest article publicat al diari Ara del passat dos de gener, ens alerta sobre un nou fenòmen de masses referint-se al fet que la joguina tecnològica ja no focalitza la relació màquina-jugador sinó que actualment els jocs tecnològics es basen en la relació entre “persones” a Internet i per tant augmentem les possibilitats que estiguem jugant contra algú que pensem que és una persona i realment no ho és.

L’article es basa en una primera part que podríem resumir com un enfocament del context de les joguines connectades:

  1. Els nens i nenes córren perills similars als dels adults quan en connecten a la xarxa, però òbviament no tenen la mateixa capacitat de reacció ni de comprenssió del perill que suposa.
  2. S’han detectat “preocupants” errors en joguines ( nina Cayla o el Robot i Que) molt preocupants que afecten a la seguretat i la privacitat dels menors a qui van dirigits.
  3. Qualsevol persona externa al nostre entorn pot controlar joguines i parlar i gravar converses a través seu i no cal tenir accés físic ni estar pròxim al menor.
  4. En les joguines connectades els fabricants es preocupen molt més del preu i de la seva visibilitat però obliden molts aspectes sobre la seguretat.

Arrel de tots aquests punts més detallats en l’article, podem llegir en el mateix text alguns consells per pares i mares per mirar de no caure en aquesta trampa i educar els nostres infants en matèria de seguretat:

  1. Estar presents quan els nens hi juguen i desconectar la nostra wifi quan el nen acaba de jugar-hi. De manera que no continuï la connexió i transmissió de dades mentre no hi som.
  2. Al ser impossible d’aturar aquest Tsunami ja que es tracta d’una joguina molt normalitzada en un futur molt proper, cal que ho acceptem i dediquem el temps que faci falta a dominar-ne tots els detalls i prendre una atenció especial per educar els nostres infants en el bon ús d’aquestes joguines!!!

Finalment us convidem a llegir l’article sencer en el següent vincle:

Joguines connectades, nous perills

Des del blocdepares creiem molt important la educació en matèria de seguretat a les xarxes !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *