Recomanacions de jocs de taula per Nadal i Reis !

El joc: jugar no és sinònim de tenir molts jocs!!
19 / desembre / 2016
16 coses que he après el 2016 !
2 / gener / 2017

Avui us proposem una entrada múltiple !!!! Per una banda ens agradaria desitjar-vos a tots els que seguiu blocdepares un molt bon Nadal 2016 i que l’any 2017 sigui molt millor que l’actual!! Des de blocdepares continuarem amb la mateixa il·lusió, compartint el nostre projecte amb vosaltres i compartint tots aquells recursos que ens vingui de gust fer-vos arribar !

Per desitjar-vos Bones Festes, ho fem a través d’un vídeo molt emocionant d’una nena que té deu anys, es diu Kaylee Rogers i estudia a Killard House School, un centre d’educació especial a Donaghadee (Irlanda del nord). Està diagnosticada amb autisme i TDAH. La seva mare, Tracy Rodgers, assegura que el seu professor de música, Lloyd Scates, ha estat una persona clau per a la consolidació del talent de la nena.

El director de l’escola, Collin Millar, explica que és molt tímida, però que a través de la música s’ha obert i ha trobat la confiança que li calia. Cantar l’himne de Leonard Cohen en un concert de Nadal, ser solista davant del públic i fer-ho així de bé té tot el mèrit del món.

 

Per acabar aquesta setmana juganera, us hem preparat dos blocs de recomanacions de jocs molt diferents !!!!!!

En primer lloc us recomanem que mireu aquest vídeo viral perquè des del blocdepares entenem que resumeix l’essència del que significa JUGAR amb pocs minuts !!!!! Cliqueu en el següent enllaç per veure’l:

  JUGANT EN EL FANG!

En segon lloc i continuant amb la temàtica de jocs d’aquesta setmana, avui us proposem 4 jocs de taula que són noves publicacions d’aquest any i que després d’haver-los provat creiem que són els millors jocs que es poden regalar aquest Nadal i Reis !!!

Tots ells són jocs que tenen una sola coincidència: asseguren la diversió durant l’estona de joc !!!!!

 1. PATCHWORK

Aquest ha estat el joc més jugat a la fira del joc de Berga i la veritat és que és un joc per dues persones increïblement divertit i sobretot un joc que ho té tot: estratègia, habilitat, jugabilitat i diversió.

El joc es resumeix en ” El Patchwork es un estilo de costura que consiste en unir trozos de tela con estampados diversos formando una pieza única. Antiguamente era una forma de reutilización de piezas de telas sobrantes para fabricar ropa y edredones. En la actualidad es una forma de arte utilizada por los diseñadores, especialmente cuando se utilizan piezas de distintas formas y tamaños. Crear un edredón requiere tiempo y paciencia, ya que, muchas veces, los parches disponibles simplemente no quieren encajar. Elige tus parches cuidadosamente y mantén un suministro constante de botones para así conseguir un edredón más llamativo que el de tu oponente.”

Fitxa tècnica:

 1. Jugadors: 2 patchwork_portada
 2. Preu : menys de 20 euros
 3. Durada: màxim 30 minuts
 4. Complexitat : baixa
 5. tipus: habilitat i estratègia.
 6. Lloc on el puc comprar: Jugajoc ( Berga)

Aquest és un petit resum que trobareu molt més detallat en el bloc dels amics Misut Meeple i que expliquen molt detallat com funciona aquest espectacular joc!!!!!!

També us proporcionem un vídeo dels amics de Viciados de Mesa!!!!

 

No us perdeu la oportunitat de tenir aquest joc !!!

2. MICRO ROBOTS (DEVIR)

Micro robots és un joc derivat del joc original que és Ricochet Robots i que és un joc de estratègia, lògica i habilitat mental molt interessant pels que busquen jocs matemàtics i de rapidesa visual !!!

Micro robots és un joc ideal per jugar en família on guanya la persona que més ràpidament mentalment el camí d’un resultat a un altre!!!

Aquest és el breu resum del bloc dels amics de Meeple Chef  : “MicroRobots es un juego abstracto en el que, pese a ser un juego de mesa, es un ordenador el que pone en marcha la partida. Concretamente el ordenador central que debe ser reparado inmediatamente. Las luces de aviso se han vuelto locas, y el robot de reparación corre descontrolado por toda la placa base. El papel de los jugadores será el de ayudarlo a llegar hasta las zonas dañadas. Eso sí, ¡cada uno por su lado! ¿Quién será el primero en encontrar el camino?”

Si en voleu saber més detalls, ho podeu fer mirant la resenya del bloc: Micro robots Meeple Chef

Fitxa tècnica:

 1. Jugadors: 2 -4microrobts
 2. Preu : menys de 20 euros
 3. Durada: màxim 30 minuts
 4. Complexitat : baixa
 5. tipus: rapidesa visual i estratègia
 6. Lloc on el puc comprar: Jugajoc ( Berga) i Ramon Guinó ( Gironella)

També podeu veure el vídeo dels amics de Jugando con Ketty

3. LA ISLA DEL TESORO (LUDILO)

Aquest joc és una novetat d’aquesta mateixa setmana i es tracta d’un joc d’estratègia extremadament senzill però brutalment divertit i molt adient per trebalar l’estratègia !!!!!!

Segons els amics de Baobab, el joc es resumeix en :

“Los piratas han llegado a la Isla del Tesoro! ¡Consigue los doblones más valiosos!
¡Juego de habilidad y estrategia para disfrutar como un pirata! Consigue con la ayuda del Loro Kico el tesoro más valioso. Acumula los doblones de mayor valor para ser el ganador de esta aventura.

¿COMO SE JUEGA?
Por turnos, desplaza a Kico en linea recta hasta colocarlo sobre un doblón cuyo valor coincida con los pasos necesarios para llegar a él, (1-4).

Cuando Kico se posa sobre el doblón escogido, el jugador se queda con el doblón y al final del juego se sumará el valor de todos los doblones para ver quien tiene el tesoro más valioso.

El juego termina cuando no hay ningún movimiento que permita conseguir más doblones o cuando no quedan más en el tablero. Ganará el jugador que tenga el tesoro más valioso”

Fitxa tècnica:

 1. Jugadors: 2 -4ludilo
 2. Preu : menys de 15 euros
 3. Durada: màxim 15 minuts
 4. Complexitat : baixa
 5. tipus: estratègia
 6. Lloc on el puc comprar: Jugajoc ( Berga)

Des de blocdepares creiem que serà un dels jocs més venuts de la marca Ludilo, de qui en podeu consultar més jocs en el seu bloc especialitzat de jocs: ludilo editorial

4. ANIMOV (DJECO)

Aquest ha estat una de les grans sorpreses de l’any, ja que normalment Djeco és especialistes en joc de cartes però aquest any han creat alguns jocs de taula de NO cartes com aquest que són brutalment divertits!

Animov és un 3 en ratlla amb molt de suc ja que tots els jugadors intervenen en el seu torn i fan un 3 en ratlla secretament amb la qual cosa mai saos si estas fent el teu o el del altre ! És un joc de risc i habilitat i sobretot estratègia en els moviments!!!

Pels amants del francès, aquí us deixem un breu resum del que és el joc :

“Jeu de tactique : Les animaux sont placés au hasard sur les emplacements précis du plateau. Les joueurs reçoivent chacun une carte avec un alignement d’animaux à effectuer. Chacun leur tour les joueurs déplacent un animal. Le déplacement est le même qu’au jeu de “dames” : le pion peut soit se déplacer sur un emplacement adjacent libre, soit effectuer plusieurs “sauts”. Chaque fois que le joueur a effectué un alignement (dans l’ordre ou dans le désordre, en diagonal, horizontal ou vertical) il gagne la carte et en pioche une nouvelle. Le gagnant est celui qui a gagné le plus de cartes.”

Fitxa tècnica:

 1. Jugadors: 2 -4
  jeu-animouv-djeco
 2. Preu : menys de 20 euros
 3. Durada: màxim 30 minuts
 4. Complexitat : baixa
 5. tipus: estratègia
 6. Lloc on el puc comprar: Jugajoc ( Berga)

Seguidament us proposem un vídeo ( no entendreu sinó sabeu rus ) que es pot veure com es juga independenment del idioma:

 

Esperem que gaudiu d’aquesta entrada múltiple que hem fet amb tot el “carinyo” cap a tota la gent que dona sentit a Blocdepares i que sou vosaltres!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *