Bullying: una qüestió que ni de lluny està resolta !

Càritas de Berga engega el projecte: Busquem Reis Mags!!!!!
9 / desembre / 2016
Alguns apunts sobre l’informe PISA
16 / desembre / 2016

Avui us proposem que dediqueu una estoneta a veure un vídeo de 30 minuts que ens ha impactat i que ens ha fet veure que la qüestió del Bullying, tot i que se’n parla molt, no està ni molt menys resolta i encara ens trobem diàriament amb situacions imperdonables i on els pares i mares hem de ser implacables !!!!!!

http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1943/Bullying és un reportatge contundent sobre l’assetjament entre els nens i joves, tractat des de tots els punts de vista possibles, víctimes, assetjadors, pares, educadors i terapeutes.

Encara tenim molta feina a fer en aquest aspecte, primer cal prendre consciència que el problema és real, saber que aquestes experiències deixen ferides molt profundes a les personalitat dels nois i noies que les viuen i que necessiten ajuda per poder-les curar.

I “llegint entre línies” segurament descobrirem que , entre altres coses, al darrera de molts d’ells, els d’una banda i els de l’altra, hi ha pors i falta d’autoestima.

Us passem la sinopsi del programa:

Carla Díaz Magnien acabava de fer catorze anys quan es va suïcidar llançant-se al mar des d’un penya-segat dels afores de Gijón, la ciutat on vivia. Va ser l’últim acte de desesperació d’una adolescent que no va poder aguantar ni un dia més l’assetjament escolar que patia per part de diverses companyes de col·legi.  En el reportatge “Bullying”, la mare de la Carla Díaz ens explica – en una emotiva entrevista-  l’infern que va viure la seva filla i la impotència que sent com a mare per no haver pogut evitar un final tan tràgic.
 
En el “30 minuts” d’aquest diumenge donem la paraula a les víctimes d’aquest turment: com el Manu, un noi de Cerdanyola que va patir “bullying” a causa de la seva condició d’homosexual, o en Carles, que ha hagut de deixar els estudis per l’angoixa que li provoca el simple fet d’entrar en un aula després de molts anys de ser víctima d’assetjament. Tots dos han necessitat assistència psicològica. I és que el “bullying” pot tenir conseqüències molt greus entre aquells que el pateixen. És el cas d’un grup d’adolescents que han desenvolupat trastorns alimentaris arran de les burles sobre el seu cos de què han estat objecte. Elles mateixes ens ho expliquen en primera persona.
 
Però, a part de les víctimes, en el reportatge també sentim la veu dels agressors; els hem trobat al centre ITA d’Argentona, on diversos adolescents que hi estan ingressats per diferents trastorns de conducta ens expliquen què els motivava a assetjar i fer la vida impossible als seus companys de classe.
 
El “bullying” és un fenomen que ve de lluny, però amb l’arribada d’internet i les xarxes socials l’assetjament ha adquirit una nova dimensió per l’impacte global i immediat que pot tenir qualsevol difamació. Ho saben prou bé a l’institut de Llançà, on el curs passat hi va haver un cas greu de “cyberbullying”. Ens en parla la directora d’aquest centre.
 
Com poden afrontar aquesta problemàtica, les escoles? En el reportatge descobrirem la iniciativa d’un institut de Barcelona per tallar d’arrel qualsevol indici d’assetjament. I sembla que funciona!

 

Us recomanem veure’l amb família.

http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1943/Bullying 

Creiem que és molt important conscienciar a tothom sobre la gravetat del problema !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *