7 pautes per dialogar amb adolescents !

20 jocs de taula educatius que haurien d’estar a totes les escoles
20 / octubre / 2016
Mama ! Papa! Tinc por !!!
27 / octubre / 2016

Aquesta setmana hem decidit fer un monogràfic d’articles molt interessants i molt concrets  que hem trobat al bloc del Criatures, suplement dedicat als infants i a la educació del diari Ara, un mitjà escrit molt sensibilitzat amb temes d’educació i família!!!

De tots els temes que hem trobat interessants hem escollit dos molt diferents i que poden englobar des de 0 a 99 anys ( com els jocs de taula!).

Aquest dimarts, us proposem un article escrit per Victòria Cardona i que porta per títol: set pautes per dialogar amb el nostre fill adolescent.

Des de blocdepares hem trobat molt encertat tots els consells que ens ofereix la Victòria, i no només per adolescents sinó com a pautes per actuar en general davant de tothom !!!

Tots ells són consells que segurament no són novetat ni receptes d’èxit segur però estem convençuts que a mida que es practiquen, s’automatitzen i això si que fa que la nostra relació amb els altres pugui ser més fluida i positiva !!

Per començar us proposem la definició de la Victòria del que entenem per adolescència:

“L’adolescència és l’etapa de la vida en que es necessita tot l’afecte i tota la coherència de vida dels pares per animar els ideals que creixen en el seu cor. Un cor – el de l’adolescent – amb el sentiment de voler fer un món millor. Un cor que necessita bons referents per estar motivats i per enfortir la seva inseguretat.

Seguidament ens parla d’un aspecte molt important i que a relacionat directament amb la forma de traslladar el missatge:

El to de veu indica el nostre estat d’ànim i és creador d’una determinada atmosfera a la llar; no és indiferent, per tant, parlar amb un to o amb un altre. Hi ha pares o mares que utilitzen un to de veu que altera als seus fills. D’altres, en canvi, amanseixen als més rebels.

Finalment us mostrem les 7 pautes d’actitud alhora de tenir una conversa amb adolescents ( o no?):

  • No fer mai cap suposició del que ens explicaran abans d’iniciar una conversa amb el fill.
  • Escoltar i ser proper amb un toc a l’espatlla per donar-li la certesa de que confiem què no ens enganyarà.
  • Tenir una actitud acollidora i no mirar el rellotge ni sermonejar.
  • Ser discrets i no “ventilar” el què ens expliquen.
  • Fer pactes i arribar a acords o sigui els pares cedir en quelcom i el fill que també ho faci.
  • Tenir sempre una actitud conciliadora i molt positiva per deixar temps per reflexionar al fill. Ell ha de decidir amb llibertat i ha de viure personalment els seus èxits o els seus fracassos per aprendre des de la seva experiència.
  • Interrogacions a l’adolescent d’aquest tipus: “…què has fet?”, …”a on has estat?” o “…amb qui has anat?”, dites de manera inquisitorial, poden atordir. Si creiem que no són sincers, és millor fer veure que no ens n’adonen i observar per què no ens diu la veritat.

Si voleu llegir l’article sencer, ho podeu fer tot clicant el següent enllaç del bloc Criatures del diari Ara:

Set pautes per dialogar amb el nostre fill adolescent

Amb poca estona de dedicació trobareu consells molt interessants !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *