El cervell necessita emocionar-se per aprendre.

“Escola de mares i pares” i tallers “Crèixer en família” a Berga
30 / setembre / 2016
“Jo acuso al sistema escolar”. Un vídeo viral de crítica al sistema educatiu actual
6 / octubre / 2016

Els nostres companys Enric i Pere ens comparteixen un article molt interessant del diari El Pais, sobre com aprèn el nostre cervell. Doncs resulta, que segons un estudi de la Universitat de Massachusetts, l’atenció que dels nens a una classe magistral és la mateixa que quan miren la televisió, o sigui nul·la. D’aquesta manera els científics van poder provar que el model pedagògic basat en un alumne com a receptor passiu no funciona.

D’aquesta manera, la neurodidàctica proposa un canvi en la metodologia d’ensenyament, per substituir les classes magistrals per suports visuals com ara mapes conceptuals o vídeos amb diferents suports visuals com ara gràfics interactius que requereixin la participació de l’alumne. Ja que el 5% del temps de les classes de primària a Espanya es destina a que parli el professor i en el batxillerat aquesta dada arriba gairebé al 80%.

No us perdeu aquest article que ens ajudarà a reflexionar sobre els sistemes d’aprenentatge.

http://economia.elpais.com/economia/2016/07/17/actualidad/1468776267_359871.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *