La tornada a l’escola bressol (8 consells per les famílies que comencen)

Agenda d’activitats! Quin setembre part I
30 / agost / 2016
ClickPatum ! Última oportunitat !!!
10 / setembre / 2016

El nou curs escolar 2016-17 ja ha començat pels més petits. Les portes de les escoles bressol ja tornen a estar obertes perquè tots els nens i nenes puguin gaudir del plaer de l’educació. Per uns serà el seu primer dia en un espai diferent lluny dels pares i mares. Per altres, serà el temps de recuperar aquells amics que no han vist en tot l’estiu.

Per aquests i molts d’altres motius, volem compartir amb tots vosaltres un article del diari Ara, que ens proposa 8 consells per a les famílies que comencen l’escola bressol.

  1. Anticipar la incorporació a l’escola. Com? Fent que l’infant conegui i tingui contacte prèviament amb l’edifici i les mestres, i parlant-ho a casa amb temps.
  2. Acompanyar l’infant a l’escola els primers dies. Com? Preveient, dins de les possibilitats laborals de cadascú, de disposar d’uns dies per acompanyar l’infant a l’escola bressol.
  3. Respectar el ‘tempo’ de l’infant. Com? Començant a l’escola bressol molt gradualment, mirant d’anar-hi poc temps i progressivament anar acumulant hores lectives.
  4. Portar-hi algun objecte que permeti l’arrelamentCom? Portant-hi alguna joguina, un xumet, una peça de roba que li agradi a l’infant, com ara un cotxe que reconegui i apreciï.
  5. Fer l’entrada a l’edifici i a l’aula amb l’infant i acomiadant-se’n de manera positiva. Com? Amb un somriure, un petó o una abraçada. No allargant aquest moment ni marxant sense avisar l’infant.
  6. Procurar de no fer coincidir l’inici de l’escola bressol amb altres canvis a casa.
  7. Tenir una actitud de tranquil·litat i confiança a casa, per transmetre aquesta disposició al petit.
  8. Recordarque els plors o altres manifestacions de disconformitat són la seva manera de comunicar-se, que solen ser reaccions momentànies i que cada cop s’espaiaran més.

Per llegir tot l’article cliqueu a: 8 consells per les famílies que comencen l’escola bressol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *