Assertivitat i resiliència !! Dues virtuts fonamentals !

Tota una tribu per educar !!!!
25 / juliol / 2016
Frases clàssiques sobre ser pares !
8 / agost / 2016

Benvolguts amics i amigues de blocdepares !

Avui us proposem una nova entrada que hem trobat publicada al suplement Ara Criatures del diari Ara del passat dissabte 23 de Juliol!! I també, seguint la tònica d’aquesta setmana us proposem un article que he publicat la Trinitat Gilbert, periodista que ja va ser protagonista de la nostra entrada anterior de dilluns !

En aquest cas la Trini ens acosta dos conceptes o virtuts que són fonamentals en el desenvolupament d’una persona i que es tracta de dos conceptes relativament nous com són: Assertivitat i Resiliència.

Pel que fa a l’assertivitat, ens referim a ” L’assertivitat, com a habilitat social, es podria definir com la manera com les persones marquen les normes de joc entre elles. L’assertivitat ajuda a defensar i manifestar els propis interessos sense alterar-se un mateix i respectant sempre l’altre, perquè les males paraules i els crits mai no arribin i malgrat que el que es digui sigui tot el contrari del que pensen i manifesten els altres”

Pel que fa a la resiliència, ens referim a “Una persona resilient creix davant de les adversitats. Sap veure la part bona de les situacions. De manera que l’èxit és d’aquells que no es rendeixen.”

El reportatge ens explica l’experiència de la Coral Regí, directora de l’escola Virolai i que va començar a treballar el concepte de resiliència des del curs 2010-2011 per fer front a les preocupacions dels pares de donar resposta a situacions difícils apostant pel coratge i la creativitat de forma positiva. Aquest valor de la resiliència està molt lligat a la perseverança i l’esperança, factors clau per la Coral per fer front a les dificultats del dia a dia.

Per altra banda el reportatge també ens comenta l’experiència de Xavier Gual, professor de l’institut Badia del Vallès, que treballa aquests dos valors a la classe coma mecanisme per superar les mancances afectives dels alumnes!  Per en Xavier, es tracta d’aconseguir vincular l’alumne i la matèria a través de valors emocionals. Si el que expliquem t’emociona, ho aprendràs per sempre!

Us convidem a llegir molt atentament aquest article sobre dos valors o habilitats que creiem que en un futur seran imprescindibles per afrontar el dia a dia !

Si voleu llegir l’article, ho podeu fer clicant el següent enllaç:

Assertivitat i resiliència, claus pel creixement personal 

Si no gaudiu de temps, guardeu aquesta lectura per les vacances!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *