Tota una tribu per educar !!!!

Els contes tenen el poder de guarir ferides !
20 / juliol / 2016
Assertivitat i resiliència !! Dues virtuts fonamentals !
27 / juliol / 2016
Show all

Ismael Palacín

Avui us presentem una novetat d’aquest passat dimecres del programa “Els Matins de Catalunya Radio” presentat per Òscar Fernández i que té un títol molt sugerent: Tota una Tribu!!!!

Aquesta secció del programa és conduïda per Trinitat Gilbert, Periodista freelance del diari ARA. Ha combinat l’alimentació i les criatures com a guionista a “Eduqueu les criatures”, de Catalunya Ràdio, i “Qui els va parir”, de TV3. A part de tots aquests programes relacionats amb temes educatius, també ha dirigit la revista Cuina.

Tota una tribu és una secció d’una durada aproximada de 20 minuts i que tindrà lloc a mig matí de cada dimecres del programa dels matins de Catalunya radio. L’objectiu d’aquest programa és oferir recursos educatius a pares i  mares amb veus expertes i molt semblant a l’Eduqueu les criatures de Carles Capdevila per saber si estem educant bé els nostres fills i filles.

El nom d’una secció acostuma a fer la cosa i en aquest cas és molt important ja que ens plantegem si cal tota una tribu (pares, avis, tiets, societat, etc…) per educar els infants.

En aquest primer programa, el convidat és Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, expert en temes educatius i relacionat amb el Diari de l’Educació, publicació de la qual hem parlat i penjat alguns articles al nostra bloc.

En aquest primer programa, parlen sobre la societat i com ens afecta a la nostra manera d’educar! Els infants viuen en un món real on tindran experiències on nosaltres directament no hi podem actuar però que en funció dels imputs que rebi de la seva tribu, la seva reacció serà diferent.

Que aporten els pares i mares? Acompanyar i ser present en el su dia a dia !!! Estem molt preocupats en donar-los tot i poc ocupats amb ells i elles. Volem ser uns pares perfectes i tampoc és això, ja que els pares no hem de ser Superman i saber de tot sinó que “simplement” els pares i mares tenim la funció de compartir el temps i les vivències dels nostres fills d’una manera plena.

Acompanyar sempre implica aspectes tant importants com aquests que són explicats pel mateix Ismael:

  1. Que et vegin llegir, jugar, fent activitats educadores. Crear un clima lector.
  2. Positivisme cap al nen. així el nen descobreix les seves potencialitats
  3. Parlar cada dia del que han fet en el temps no conegut. No estem parlant de control sinó de créixer amb ells  i donar sentit al que fan.

Aquests i molts més aspectes sobre l’educació dels nostres infants estan relacionats amb aquests 20 minuts intensos i que recomanem que escolteu amb calma i temps!

Si voleu escoltar el postcast d’aquest dimecres, ho podeu fer en el següent enllaç:

 

 

Desde bloc de pares creiem que espais com Tota una tribu són imprescindibles per recolzar la nostra tasca i per això felicitem la iniciativa del programa i els animem a que la secció tingui llarga vida per aquestes petites pildores!!!!

Recordeu, cada dimecres a mig matí a Catalunya Radio!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *