Fill meu, per què ets tan maleducat? Converses amb Carles Capdevila i Alba Castellví

Emociona’t a viure !!
14 / maig / 2016
Com ha de ser l’escola del segle XXI? Entrevista a Eduard Vallory
23 / maig / 2016

A les portes del cap de setmana, us fem arribar una conversa entre Carles Capdevila i Alba Castellví. Dos referents pels pares d’avui en dia. Han publicat els llibres Educar millor (Arcadia, 2015) i Educar sense Cridar (Angle Editorial, 2016) respectivament. Ambdós autors conversen sobre el fet d’educar, en un sofa durant 10 minuts. Una conversa que no us deixarà indiferents.

Des de la redacció de www.nuvol.com des d’on hem extret la notícia en destaquen el següent:

Podríem considerar Capdevila i Castellví com a especialistes en educació, però són molt més: els dos gaudeixen i s’il·lusionen parlant de com criar, motivar i fer créixer als menuts en un ambient positiu. I els seus llibres són fruit d’aquesta passió. Són uns entusiastes de l’amor i el criteri. I és precisament això que volen transmetre als menuts: la serenitat de fer bé les coses, la responsabilitat d’actuar amb coneixement de causa, la importància d’una bona relació entre adults i infants.

Però educar no és fàcil. “Els pares estan molt despistats i molt confosos”, comenta el pare i periodista fundador del Diari Ara a Alba Castellví. Però què ha canviat, des de fa uns anys fins ara, perquè els adults hagin perdut la confiança en la seva potestat com a educadors? “Penso que hem perdut la convicció”, explica l’autora d’Educar sense cridar: “Quan hem de posar un límit, estem frustrant la felicitat del nostre fill. I això ens sap greu, perquè relacionem felicitat amb consentiment.”

Segons Alba Castellví, els pares de vegades dubten de la seva capacitat per imposar-se. Això crea una incomoditat que fa que “diguem que no amb un matís, amb un punt de tensió, i els nens ho detecten.” Carles Capdevila hi està d’acord, perquè creu que els nens tenen molt desenvolupat l’instint no verbal. I és en aquesta poca seguretat dels adults, on els infants troben una escletxa per rebel·lar-se.

“Tu eduques sempre, encara que no vulguis. Val més que trobis un criteri”, apunta la mare, educadora i mediadora de conflictes. Sobre els mètodes personalitzats, Carles Capdevila recomana no tenir-hi fe cega: “Si no coneixes el meu fill, com em pots dir com l’he d’educar?”. Per al periodista, el més important no és que els menuts sàpiguen anglès, alemany o piano, sinó que s’espavilin, caiguin, experimentin i juguin.

En aquest diàleg, Carles Capdevila i Alba Castellví conversen sobre com donar responsabilitats als fills, com educar-los en la presa de decisions o com construir una bona relació familiar. I és que, com explica Capdevila, s’ha de transmetre “amor incondicional i criteri: sempre estaré al teu costat, però de vegades hi estaré enfadat.”

Podeu llegir l’article original a: http://www.nuvol.com/noticies/fill-meu-per-que-ets-tan-maleducat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *