“Els camins més perillosos per anar a l’escola” al Canal 33

Sant Jordi 2016: Guia de novetats
21 / abril / 2016
Ross Flatt: L’escola tradicional mata la necessitat de saber!
27 / abril / 2016

Gran programa del Canal 33 titulat “Els camins més perillosos per anar a l’escola”. Un programa brutal que ens fa reflexionar sobre la importància de l’educació i la sort que tenim de viure en el tros de planeta que ens ha tocat. És un programa que convida a veure’l amb els nostres fills i filles, perquè siguin conscients de la importància i dels esforços que fan d’altres nens i nenes per anar a l’escola.

Adjuntem una breu sinopsis del programa (http://www.ccma.cat/tv3/camins-perillosos-escola/) a on trobareu els dies d’emissió i els reportatges que queden per emetre. A continuacó, també us adjuntem els links d’alguns dels seus reportatges.

Tots sabíem el camí per anar a l’escola. El fèiem cada dia. Però no era pas com aquests. A la sèrie documental “Els camins més perillosos per anar a l’escola” acompanyem nens i nenes que viuen en poblets aïllats, de zones remotes i hostils, mentre recorren els camins més perillosos del món per anar a l’escola. Tot per tenir l’oportunitat de formar-se i tenir una vida millor.

Acompanyem els nens per aquests camins, metre ens parlen de les seves experiències i els seus somnis. I els pares ens expliquen la seva angoixa pensant en el que els espera als seus fills. També veiem els llocs on viuen i les seves condicions de vida.

Els cinc capítols dels camins més perillosos per anar a l’escola estan dedicats als nens que viuen als llocs més recòndits i extrems del planeta: a les altes muntanyes del Nepal, a la Sibèria extrema, a l’Himàlaia indi més gèlid, al mig de l’immens llac Titicaca i a la salvatge sabana de Kènia.

 

1.- Camins per anar a l’escola. (Etiopia)

Un nen camina pel desert a Etiòpia

Quan els nens àfars es desperten amb els primers rajos de sol, la temperatura al desert de Danakil ja supera els 30 graus. Aquí, al nord-est d’Etiòpia, la mainada ha de caminar molts quilòmetres per assolir el seu objectiu: l’escola, i amb això, una vida millor. Diàriament, han de fer front a un camí sense ombres i gairebé sense aigua, suportant una calor intensa i una sorra que els crema els peus.

Link: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-camins-mes-perillosos-per-anar-a-lescola/etiopia/video/5533718/

 

2.- Camins per anar a l’escola de la Devi, la Kritika i l’Olivier (Índia, Nepal i Mali)

Uns nens van a l'escola, al Nepal

Aquest cop acompanyem la Devi de l’Índia, la Kritika del Nepal i l’Olivier de Mali pels camins d’anar a l’escola. Són tres camins molt diferents, plegats de perills, aventures i experiències, que tenen un únic objectiu: arribar a l’escola i adquirir coneixements per poder prosperar a la vida.

Link: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/camins-per-anar-a-lescola/camins-per-anar-a-lescola-de-la-devi-la-kritika-i-lolivier/video/5574824/

 

3.- Camins per anar a l’escola de l’Erbol, l’Olivier i el Francklyn (Kirguizistan i Madagascar)

Un nen a cavall a Mongòlia

L’Erbol té 12 anys i viu enmig de les muntanyes del Kirguizistan, per anar a l’escola ha de fer un viatge de tres hores a cavall de casa al poble a través d’un desert glaçat amb una temperatura de 40º sota zero. A Madagascar, l’Olivier i el Francklyn tenen 5 hores de caminada per arribar a la seva escola, però sota un sol de justícia i una calor sufocant.

Link: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-camins-mes-perillosos-per-anar-a-lescola/camins-per-anar-a-lescola-de-lerbol-lolivier-i-el-franklyn/video/5574627/

4.- El camí per anar a l’escola del José Alfredo i de l’Ángel (Mèxic)

Tres nenes raràmuris escalen per arribar a l'escola

El José Alfredo és un nen invident de 12 anys que viu a Ciutat de Mèxic i cada dia per anar a l’escola ha de recórrer 23 kmts pels caòtics carrers d’una de les ciutats més poblades del món, en companyia de l’Ángel, el seu germà petit, que durant el viatge es converteix en els seus ulls.

Link: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/camins-per-anar-a-lescola/el-cami-per-anar-a-lescola-del-jose-alfredo-i-de-langel/video/5575423/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *