Com fomentar la lectura als infants

Mama ! Tinc por !
31 / març / 2016
Qui t’entengui que et compri : Taller per aprendre a tractar adolescents
8 / abril / 2016

La nostra companya Marta, aprofitant que iniciem el mes d’abril en el qual celebrarem el dia internacional del llibre (23 d’abril), ens proposa la lectura d’una entrada de la web oficial “Orientación Andújar. Recursos educativos y gratuitos” molt interessant sobre una campanya de promoció de la lectura que ha posat en funcionament l’Asociación Española de Pedriatría de Atención Primaria (AEPap). Tots sabem dels beneficis de la lectura i de la importància de que els notres fills i filles adquireixin aquest hàbit. Per aconseguir-ho, algunes de les recomanacions són:

  1. Organitzar-se. La desorganització pot ser un element encontra la lectura. Per això els pediatres recorden que es important ajudar als nens i nenes a organitzar el seu temps i la seva biblioteca.
  2. Ser constants. Tots els dies s’ha de reservar un temps per llegir, en moments relaxats i amb bona disposició a fer-ho.
  3. Demanar consell. És important demanar consell al col·legi, a les biblioteques i llibreries sobre els llibres adequats a cada nen i a cada edat.
  4. Escoltar. En les preguntes dels nens i nenes està la clau per aprendre sobre els seus gustos i motivacions.
  5. Estimular i fomentar. Qualsevol situació pot proporcionar motius per arribar als llibres. Per això es recomana deixar sempre llibres a l’abast dels infants.
  6. Donar exemple. Les persones adultes són un model de lectura per a infants i joves, que moltes vegades imiten. Per això és important avançar-se a les seves reaccions.
  7. Respectar. Els nens i nenes tenen dret a escollir. S’ha d’estar atent als seus gustos i com evolucionen.
  8. Proposar, no imposar. És millor suggerir que imposar. S’ha d’evitar tractar el tema de la lectura com una obligació.
  9. Acompanyar. El suport de la família es necessari en totes les edats. No es convenient deixar als infants sols quan aparentment saben llegir.
  10. Compartir. L’hàbit de la lectura es contagia llegint al costat dels infants.

 

L’entrada també proposa alguns Tips per estimular la lectura als nostres fills/es.

1.- Quan els teus fills/es ja saben llegir: Intercanvia la lectura, una part llegeixes tu i una altra ells

2.- Quan els teus fills/es són petits: Sempre intenta llegir amb els teus fills, al començar el dia o abans d’anar a dormir.

3.- Quan els teus fills/es comencen a llegir: Tingues paciència, ells voldran llegir una vegada i una altra la mateixa història. Si llegeixen paraules completes ho entendran millor i gaudiran més.

4.- Alimenta la seva imaginació: Fes veus, gestos i sorolls al que estàs llegint.

5.- Els temes que més els agraden: Llegeix amb els teus fills/es llibres sobre temes que els cridin l’atenció: dinosaures, fantasmes, esports, llocs, princeses,…

6.- Dóna exemple: Si els teus fills/es et veuen llegint, ells/es voldran imitar-te.

Així doncs ja ho sabeu. Tothom a fomentar la lectura als nostres infants !!!!

Qui vulgui llegir l’entrada original la trobarà a: http://www.orientacionandujar.es/2016/03/29/incentivar-la-lectura-tus-hijos-e-hijas/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *