Mama ! Tinc por !

Yago Horno: la honradesa per sobre de la victòria!
19 / març / 2016
Com fomentar la lectura als infants
5 / abril / 2016

Moltes vegades ens hem trobat amb aquesta frase ja sigui a casa nostra o algún familiar que la pateix !

És força habitual que els nens i nenes tinguin por a la nit provocada per malsons i per aquest motiu avui us proposem aquesta entrada que hem trobat al suplement Criatures del diari Ara del passat 12.03.2016 i que ens parla bàsicament de 4 aspectes bàsics del perquè succeix aquest fenòmen!

Seguidament us proposem un resum del que han penjat a l’article:

“Les pors infantils són un fenomen universal i ancestral en totes les cultures i èpoques. I al llarg de les diferents etapes de la infància i, fins i tot, quan ens fem adults, els temors van evolucionant i es van adaptant a cada situació nova. L’única explicació a aquesta regularitat al llarg dels segles és que la por té un important component de valor adaptatiu per a l’espècie i ha ajudat a sobreviure els humans. Els experts consultats conclouen que la sobreprotecció dels fills, la ridiculització o la culpabilització per les seves pors són actituds negatives que poden fer que el problema s’enquisti”

Pel que fa a com tractar el problema, l’article es centra en el fet que actituds com sobreprotegir, ridiculitzar o fer-los sentir culpables només fa que empitjorar la confiança i la seguretat del infant per sortir-se’n del problema!

També podreu consultar el títol d’un llibre que s’ha publicat recentment sobre el tema.La pedagoga i psicòloga infantil Montse Domènech -amb 40 anys d’ofici- acaba de publicarLa vacuna contra la por. Mètode per vèncer les pors infantils (Rosa dels Vents), un llibre pràctic que vol desdramatitzar les pors de les criatures i facilitar eines útils per gestionar-les, com els vuit exercicis de relaxació i set contes que hi incorpora. Domènech detalla que “la por és un sentiment natural inevitable que contribueix a formar la ment humana”.

Per tots aquests motius us recomanem la lectura de l’article que podeu llegir clicant el següent enllaç:

Mama, tinc por!

Creiem que a vegades articles com aquest pot aportar una miqueta de llum a problemes que ens procupen del nostre dia a dia !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *