"Els grups de WhatsApp de pares: glups !". Reflexions de Carles Capdevila

"Són espavilats, sobretot si els deixem ser-ho". Reflexions de Carles Capdevila
10 / febrer / 2016
Fer més deures no millora els resultats
15 / febrer / 2016

Si a la darrera entrada us destacàvem la columna d’opinió diària del Carles Capdevila al diari Ara, avui us en proposem una altra del mateix autor sobre un tema de molta actualitat: Els grups de WhatsApp de pares. Com els hem de gestionar? Són útils o molestos?… En Carles Capdevila ens dóna la seva opinió.

A Continuació us adjuntem el text.

Cada cop em trobo més mestres preocupats pels danys col·laterals dels grups de WhatsApp de pares i mares. I cada cop em trobo més pares desbordats, atabalats per la pressió que suposen, però incapaços de sortir-ne, per por de les conseqüències d’aquell missatge delator que diu “en Carles ha deixat el grup”. Glups, què diran de mi ara.

Els trobo pesats, en general, redundants i atabaladors. I sap greu perquè tenen una utilitat enorme per a cites esportives, aclariments diversos i convocatòries concretes. Si hi hagués un mínim de contenció. Però és evident que estem pagant les novatades de la nova joguina, i hi ha un abús de quantitat de missatges inútils, i sovint poca o nul·la reflexió sobre on arribarà el que deixes dit sense pensar-hi gaire.

El que és preocupant de debò és quan aquests grups interfereixen clarament en la pau entre famílies, i entre famílies i mestres, perquè s’hi eleven a nivell públic debats molt personals, o s’hi competeix a veure qui ho fa millor, o directament es critiquen decisions concretes.

I el que és del tot contraproduent és quan els grups suposen que alguns pares s’enviïn els deures o els apunts creient que així ajudaran els seus fills, sense entendre que no hi ha cap favor pitjor que sobreprotegir-los i fer-los la feina. Quan l’escola ensenya als nens a ser responsables i adquirir hàbits, a recordar què han de portar cada dia i explicar-ho ells solets a casa, i els pares muntem un circuit paral·lel que permet a la canalla oblidar-se’n sense conseqüències, és el moment de tancar el mòbil i pensar una estoneta. I si no es pot, gairebé és millor enviar mems que no fer un ús tan poc educatiu d’un grup de pares d’escola.

Podeu llegir l’article original a: http://www.ara.cat/firmes/carles_capdevila/grups-WhatsApp-pares-glups_0_1509449169.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *